Αρχική iHunt.gr Πόλεμος στα αγριοκούνελα της Θεσσαλονίκης και ειρήνη με τα αιμοβόρα μίνκ

Πόλεμος στα αγριοκούνελα της Θεσσαλονίκης και ειρήνη με τα αιμοβόρα μίνκ

από iHunt Team
mink

demobanner

Ελλάδα η χώρα της υπερβολής και του παραλόγου. Πρόσφατα διαβάσαμε το “πολεμικό ανακοινωθέν” κυνηγετικού συλλόγου της βόρειας Ελλάδας που ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί σε “πόλεμο” τα μέλη του και ζητάει την επίσημη έγκριση και παροχή βοήθειας από το τοπικό δασαρχείο επειδή στην περιοχή ευθύνης του εμφανίστηκαν τα “τρομερά” και “φοβερά”…..αγριοκούνελα .Ώπα ώπα μισό λεπτό βρε αδέρφια….δηλαδή την περίπτωση να τα αφήσετε να ζήσουν και να αυξηθούν όπως σε αρκετές Ευρωπαικές χώρες,ώστε να υπάρχει ΘΗΡΑΜΑ την αποκλείετε χωρις δευτερη σκεψη ;;; ( από την άλλη βέβαια θα μου πείτε,έχουμε “τόσα πολλά” θηραματικά είδη στον κατάλογο που ο Πολυχρονεμένος μας Πρόεδρος κατά την διαδικασία έκδοσης της ρυθμιστικής (κοινώς παζάρι) θυσιάζει που και που μερικά για την ετήσια σωτηρία μας(κατά προτίμηση υδρόβια) χωρίς τύψεις.)Δεν θα μπορούσαν άραγε να συλληφθούν μερικά άτομα με δίχτυα και την κατάλληλη εποχή να απελευθερωθούν και σε άλλους νομούς οπού δεν υπάρχουν κουνέλια και γενικότερα πολύ θήραμα ? Όλη την αυστηρότητα περί “επιβλαβών” στα κουνελάκια θα την εξαντλήσετε που στο φινάλε ειναι ΘΗΡΑΜΑ ???Οκ θα μου πείτε κάνουν ζημιές,αλλά για αυτό είναι το κυνήγι,ώστε να ρυθμίζει τους πλυθησμούς. Για τους μυοκάστορες και κυρίως τα μινκ που ειναι εισαγώμενα,ξενικά είδη και που είναι κυριολεκτικά καταστροφή για το περιβάλλον και την άγρια ζωή δεν είδαμε να γίνεται παρόμοια κινητοποίηση και φασαρία. Διαβάστε τι γράφει το Periskopio.com για τις επιθέσεις μινκ σε οικόσιτα ζώα.

Νέες επιθέσεις των μινκ, που απελευθέρωσαν «οικολόγοι» από εκτροφεία γουνοφόρων ζώων πριν λίγα χρόνια στην περιοχή της Καστοριάς, έλαβαν χώρα τις τελευταίες ημέρες στην Κλεισούρα και στο Κεφαλάρι, σύμφωνα με καταγγελίες που έφτασαν στο periscopio.com
 
Δεκάδες κότες αποδεκατίστηκαν από τα επιθετικά μινκ και οι κάτοικοι που τις εξέτρεφαν είναι σε απελπισία όχι μόνο γιατί έχασαν το ζωικό τους κεφάλαιο αλλά και γιατί κανένας δεν τους εγγυάται πως αν προβούν σε αντικατάσταση του, δεν θα έχει και αυτό την ίδια τύχη το επόμενο διάστημα. Πλέον η εκτροφή οικόσιτων ζώων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καστοριάς, αλλά και των όμορων νομών, είναι επισφαλής.
 
Οι «οικολόγοι» με τις παράνομες και εγκληματικές – τόσο νομικά όσο και οικολογικά – απελευθερώσεις των, αμερικάνικης προέλευσης, μινκ, έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα σε όσους είχαν οικόσιτα ζώα.
 
Είναι, όμως, γνωστό πως έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και στο οικοσύστημα της περιοχής γιατί τα άκρως επιθετικά και μη ενδημικά μινκ έχουν επικυριαρχήσει της υπόλοιπης τοπικής πανίδας με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργήσει και προβλήμα εξαφάνισης άλλων ενδημικών ζωικών πληθυσμών σημαντικής οικολογικής σημασίας γιατί μερικά από αυτά είναι σπάνια και τελούν υπό εξαφάνιση, όπως είναι η βίδρα της λίμνης της Καστοριάς.
 
Δυστυχώς, η καταστροφή που έχει επέλθει είναι τεράστια και οι ευθύνες των ανεύθυνων, δήθεν οικολόγων, τεράστιες.
 
του Αλέξανδρου ΠΑλαιολόγου
 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα