Αρχική iHunt.gr Π/Δ λίμνης Ιωαννίνων : Δικαιώνεται ο αγώνας των κυνηγετικών οργανώσεων μαζί με τη βούληση του κ. Φάμελλου

Π/Δ λίμνης Ιωαννίνων : Δικαιώνεται ο αγώνας των κυνηγετικών οργανώσεων μαζί με τη βούληση του κ. Φάμελλου

από iHunt Team
bg

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Την Πέμπτη 21 Μαρτίου πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα Ηπειρωτικών Μελετών στα Ιωάννινα συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού περιβάλλοντος και κλιματικής αλλαγής κ. Σωκράτη Φάμελλου με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς στο προεδρικό διάταγμα που αφορά τη λίμνη των Ιωαννίνων.
 
Φυσικά σημαντικό ρόλο στη συνάντηση αυτή είχε η Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου που εκπροσωπήθηκε από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Παπαγρηγορίου και τον Ταμία κ. Μπάμπη Μπρέχα.
 
54522106 1777443752355076 8225852683924275200 n
 
Το σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που αφορά τη Λίμνη των Ιωαννίνων είχε βγει στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση και τότε είχαν εκφραστεί φόβοι ότι κινδυνεύει η κυνηγετική δραστηριότητα όχι μόνο στη λίμνη αλλά και σε μια μεγάλη περιοχή γύρω από αυτή. Μετά τη διαβούλευση, ακολούθησε συνάντηση του κ. Φάμελλου με αντιπροσωπία της ΚΣΕ όπου ο κ. Φάμελλος διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται να αλλάξει η υφιστάμενη κατάσταση που αφορά το κυνήγι στην ευρύτερη περιοχή γύρω από τη λίμνη των Ιωαννίνων.
 
Τελικά  στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή ο κ. Φάμελλος είπε ότι η θήρα θα ασκείται στην ευρύτερη περιοχή βάσει της ετήσιας ρυθμιστικής και η θήρα θα απαγορεύεται μόνο στη Ζώνη Α (όπου ζώνη Α είναι η λίμνη και οι παράλιες περιοχές). Συμπλήρωσε ότι θα ισχύσει μέχρι να γίνει ειδική περιβαλλοντική μελέτη για την περιοχή οποία θα ρυθμίσει όλα τα θέματα συμπεριλαμβανομένης κα της θήρας. Η μελέτη αυτή υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμη σε πέντε χρόνια.
 
Επίσης ο κ. Φάμελλος είπε ότι ο ρόλος του Φορέα Διαχείρισης θα είναι καθαρά συμβουλευτικός και όχι γνωμοδοτικός σε ότι αφορά τη θήρα.
 
Για μια ακόμη φορά δικαιώθηκε η Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου για το αγώνα που έκανε για αυτό το σοβαρό θέμα που αφορά τη θήρα στα Ιωάννινα. Εδώ πρέπει να σημειωθεί ότι η Ε ΚΟΗ έστειλε εγγράφως τις θέσεις της κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης και το υπουργείο υιοθέτησε πολλές από τις θέσεις της.
 
Επίσης, ο κ. Φάμελλος με την στάση του διέψευσε τα fake news που είχαν δει το φως της δημοσιότητας και έκαναν λόγο για απαγόρευση της θήρας ακόμη και στο …Μιτσικέλι. 
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα