Αρχική iHunt.gr Ρεκορ λαθροθηριας στην Αφρικη

Ρεκορ λαθροθηριας στην Αφρικη

από iHunt Team
rinokeros

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

 

Η λαθροθηρία δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο. Σύμφωνα με το protothema η σφαγή των ρινόκερων ενισχύθηκε ακόμη περισσότερο στη Νότιo Αφρική, όπου 455 ζώα σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες από την αρχή του έτους, έναντι 448 σε ολόκληρο το 2011, ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη, το νοτιοαφρικανικό υπουργείο Περιβάλλοντος.

Διακόσιοι εβδομήντα δύο ρινόκεροι, δηλαδή σχεδόν το 60% του συνόλου, σκοτώθηκαν μόνο στο εθνικό πάρκο Κρούγκερ -βορειοανατολική Νότιo Αφρική.Με περίπου 20.000 ρινόκερους, η Νότιoς Αφρική φιλοξενεί το 70% ως 80% του παγκόσμιου πληθυσμού ρινόκερων, που αποτελεί ολοένα και περισσότερο στόχο των λαθροθήρων παρά την ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και κυρίως την επέμβαση του στρατού.

Η αύξηση της λαθροθηρίας εξηγείται από το γεγονός ότι τα κέρατα των ρινόκερων πουλιούνται πανάκριβα στην Ασία, ιδιαίτερα στο Βιετνάμ, όπου χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ιατρική.

Εντούτοις το κέρατο των ρινόκερων αποτελείται αποκλειστικά από κερατίνη, το ίδιο υλικό με τα ανθρώπινα νύχια.Η αύξηση της λαθροθηρίας είναι τρομακτική: οι επίσημες στατιστικές δείχνουν πως 448 ζώα σκοτώθηκαν από τους λαθροθήρες το 2011, έναντι 333 το 2010, 122 το 2009, 83 το 2008 και μόνο 13 το 2007.Οι δυνάμεις της τάξης προχώρησαν σε 207 συλλήψεις από την αρχή του χρόνου και ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι 179 λαθροθήρες, διευκρινίζεται από το υπουργείο Περιβάλλοντος.

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα