Αρχική iHunt.gr Ρόδος: Αυξάνονται τα τροχαία που προκαλούνται από τα… ελάφια

Ρόδος: Αυξάνονται τα τροχαία που προκαλούνται από τα… ελάφια

από iHunt Team
dama_dama

demobanner

Έντονος προβληματισμός επικρατεί στις αρμόδιες υπηρεσίες αλλά και αγανάκτηση στους κατοίκους της περιοχής Νότιας Ρόδου, εξαιτίας του αυξημένου αριθμού των τροχαίων ατυχημάτων που καταγράφονται στην περιοχή και τα οποία προκαλούνται από τα … ελάφια!
 
Mόνο το τελευταίο δεκαήμερο έχουν σημειωθεί τουλάχιστον 4-5 τροχαία ατυχήματα, από τα οποία ευτυχώς δεν είχαμε σοβαρούς τραυματισμούς, ωστόσο θα μπορούσε εύκολα να είχε συμβεί αν οι οδηγοί που ενεπλάκησαν σε αυτά δεν λειτουργούσαν ψύχραιμα. Και φυσικά μπορεί να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, όμως οι ζημιές που προκλήθηκαν σε όλες τις παραπάνω περιπτώσεις στα οχήματα είναι αρκετά μεγάλες.
 
Tα ελάφια κατεβαίνουν στην περιοχή μεταξύ Γενναδίου και Ασκληπειού αναζητώντας νερό, κάτι που τελικά βρίσκουν ακόμη και στις πισίνες των ξενοδοχείων! Καθώς οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν και δεν υπάρχουν ποτίστρες στα μέρη όπου βρίσκονται τα ελάφια, αυτά αναγκάζονται να κατευθύνονται σε άλλες περιοχές και να περνούν ακόμη και από τους κεντρικούς δρόμους, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους δεκάδες οδηγούς που καθημερινά διέρχονται από το συγκεκριμένο σημείο.
 
Το ίδιο συμβαίνει και όταν τα ελάφια αναζητούν τροφή. Για το λόγο αυτό και οι κάτοικοι της περιοχής τονίζουν πως θα πρέπει η αρμόδια Δασική Υπηρεσία να φροντίσει για την τοποθέτηση ποτίστρων αλλά και τροφής ώστε τα ελάφια να παραμένουν στα δάση. Μάλιστα επισημαίνουν πως τη θερινή περίοδο όπως αυτή που διανύουμε, τη Νότια Ρόδου επισκέπτονται και χιλιάδες τουρίστες που έρχονται στο νησί μας και οι οποίοι επίσης εύκολα θα μπορούσαν να εμπλακούν σε ένα τροχαίο με ένα ελάφι.
 
ΠΗΓΗ: rodiaki.grPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

1 σχόλιο

Λαρδουτσος Μιχαλης 24 Ιουλίου, 2020 - 13:04

Δεν μπορεί το σύμβολο της Ρόδου νά γίνει αιτία καταστροφής και πιθανής συμφοράς με αφορμή τροχαίου που μου συνέβη με ελάφι έχω να τονίσω ότι εάν οδηγούσα με ταχύτητα ακόμη και μέσα στα επιτρεπτά όρια τότε η σύγκρουση με το ελάφι μπορούσε να ήταν μοιραία για μένα και την γυναίκα μου η χαμηλή ταχύτητα μας έσωσε όταν ένα ελάφι πετάχτηκε στα τρία μέτρα μπροστά μας ξαφνικά και από τό πουθενά

Τα σχόλια είναι κλειστά

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα