Αρχική iHunt.gr Ρόδος: Επιχείρηση για τη διάσωση ελαφιού που εγκλωβίστηκε σε αρχαιολογικό χώρο

Ρόδος: Επιχείρηση για τη διάσωση ελαφιού που εγκλωβίστηκε σε αρχαιολογικό χώρο

από iHunt Team

demobanner

Το μικρό πλάσμα κινδύνευε από αγέλες αδέσποτων σκυλιών αλλά και από το… φαγητό που του προσέφεραν οι άνθρωποι.

Από αγέλες αδέσποτων σκυλιών αλλά και από το… φαγητό που τους προσφέρουν οι άνθρωποι κινδύνευε η ζωή ενός μικρού ελαφιού που είχε εγκλωβιστεί μέσα στον περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στο Κάτω Ροδίνι της Ρόδου κι έτσι στήθηκε επιχείρηση από δασοφύλακες του δασονομείου Έμπωνα για να επιστρέψει στο φυσικό του περιβάλλον!

Το πανέμορφο ελαφάκι βρισκόταν επί μήνες στο σημείο και πλέον είχε σχεδόν εξημερωθεί και εξοικειωθεί με την ανθρώπινη παρουσία. Ωστόσο, όσοι έφταναν στο σημείο για να το δουν, του άφηναν τρόφιμα ακατάλληλα για το είδος του με αποτέλεσμα να κινδυνεύει η υγεία του. Παράλληλα, στην περιοχή άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους πεινασμένα αδέσποτα σκυλιά.

Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες αποφάσισαν να αναλάβουν δράση για τη μετακίνηση του ανυπεράσπιστου ελαφιού σε ασφαλή περιοχή, κάτι που αποδείχθηκε όχι και τόσο εύκολο! Οι δασοφύλακες χρειάστηκαν αρκετές μέρες ώσπου να καταφέρουν να ακινητοποιήσουν το μοναχικό ελαφάκι, κάτι που πέτυχαν το πρωί της Δευτέρας και το απελευθέρωσαν στην δασική περιοχή του Αγίου Σουλά.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα