Αρχική iHunt.gr Σαμοθράκη: Το δάσος της Χώρας εκπέμπει SOS – Έντομο “φονιάς” νεκρώνει τα πεύκα

Σαμοθράκη: Το δάσος της Χώρας εκπέμπει SOS – Έντομο “φονιάς” νεκρώνει τα πεύκα

από iHunt Team
15-1559808219

demobanner

Ένας ύπουλος εχθρός φαίνεται να έχει “χτυπήσει” το πευκοδάσος της Χώρας σύμφωνα με δημοσίευμα του “SOS SAMOTHRACE”.
 
Ο λόγος για τον φλοιοφάγο ή βλαστοφάγο (Tomicus piniperda), που είναι το έντομο φονιάς των πεύκων και το οποίο δεν αντιμετωπίζεται με ψεκασμούς.
 
Σύμφωνα με υπολογισμούς τουλάχιστον 40 πεύκα έχουν ήδη προσβληθεί και πρέπει να κοπούν και να απομακρυνθούν το συντομότερο δυνατόν.
 
Αν υπάρξει περαιτέρω ολιγωρία, ο αριθμός των αποξηραμένων δένδρων θα αυξηθεί γεωμετρικά και τότε η καταστροφή θα είναι ολοκληρωτική.
 
Οι συνέπειες απογύμνωσης του βουνού γύρω από τη Χώρα θα είναι καταστροφικές για το νησί, ενδεικτικά να αναφέρουμε πως τα πλημμυρικά φαινόμενα θα είναι χειρότερα από αυτά του 2017, αλλά και η αύξηση της θερμοκρασίας το καλοκαίρι θα είναι κατακόρυφη!
 
Το δάσος κινδυνεύει άμεσα και εάν δεν ενεργήσουμε σήμερα σε λιγότερο από 10 χρόνια θα είναι μια ανάμνηση!
 
Να σημειωθεί πως αντίστοιχο πρόβλημα αντιμετωπίζει τις τελευταίες μέρες το δάσος του Σέιχ Σου, όπου εκεί οι πληροφορίες κάνουν λόγο για 3500 νεκρωμένα στρέμματα δάσους από το έντομο “φονιάς”.
 
 
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα