Αρχική iHunt.gr Σαφάρι της αστυνομίας στα καταστήματα κυνηγετικών ειδών.. Έλεγχοι, κατασχέσεις και συλλήψεις

Σαφάρι της αστυνομίας στα καταστήματα κυνηγετικών ειδών.. Έλεγχοι, κατασχέσεις και συλλήψεις

από iHunt Team
fisiggia_1

Στοχευμένη επιχειρησιακή δράση της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε σε καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων. Συνολικά διενεργήθηκαν δεκατρείς έλεγχοι σε καταστήματα και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων.  Στο πλαίσιο των ερευνών κατασχέθηκαν 10.711φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο σήμανση αναγνωριστικού αριθμού παρτίδας (LOT).
 
Αναλυτικά και σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση, πό την Διεύθυνση Αστυνομίας Ιωαννίνων πραγματοποιήθηκε στοχευμένη επιχειρησιακή δράση σε καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών στην πόλη και την ευρύτερη περιοχή των Ιωαννίνων.
 
Την εν λόγω δράση υλοποίησε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων κατά το διήμερο 10 & 11 Φεβρουαρίου 2020, με στόχο την εφαρμογή από τους υπόχρεους της ισχύουσας νομοθεσίας σχετικά με τη σήμανση των πυρομαχικών και των φυσιγγίων κυνηγετικών όπλων.
 
Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης:
  • Ελέχθησαν (13) καταστήματα εμπορίας κυνηγετικών ειδών
  • Συνελήφθησαν (4) άτομα, ως ιδιοκτήτες καταστημάτων, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας περί όπλων
  • Κατασχέθηκαν συνολικά (10.711) φυσίγγια κυνηγετικών όπλων, διαφόρων διαμετρημάτων, που δεν έφεραν την προβλεπόμενη από το νόμο σήμανση αναγνωριστικού αριθμού παρτίδας (LOT)
 Παρόμοιες δράσεις θα συνεχιστούν από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.
 
Πηγή : epiruspost.gr
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα