Αρχική iHunt.gr Σεμινάριο Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

Σεμινάριο Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου

από iHunt Team
kop

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα την Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016 επιμορφωτικό σεμινάριο των Θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου στο οποίο συμμετείχαν και οι Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων.
 
Ο Πρόεδρος της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου κος Κατσίκας Γεώργιος κήρυξε την έναρξη των εργασιών του σεμιναρίου κάνοντας μια ανασκόπηση της μέχρι σήμερα λειτουργίας της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής, των δράσεων και της τεράστιας προσφοράς της στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Επίσης, τόνισε την ανάγκη για εντατικοποίηση των ελέγχων και γενικότερα την καλύτερη οργάνωση της δράσης του σώματος ενώ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην συνεργασία σε όλες τις βαθμίδες και στην από κοινού περιπολία των Θηροφυλάκων στις νυχτερινές βάρδιες. «Είναι σαφές ότι το έργο των Θηροφυλάκων και δύσκολο είναι και επικίνδυνο και ως εκ τούτου θα πρέπει να τους παρέχουμε κάθε δυνατή βοήθεια αλλά και να έχουν την υποστήριξη όλων μας».
 
Κατά την διάρκεια του σεμιναρίου αναλύθηκαν διάφορα θέματα που άπτονται των υπηρεσιακών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων από τους επιστημονικούς συνεργάτες της Ομοσπονδίας, ενώ οι προσκεκλημένοι ομιλητές μέσα από εποικοδομητικό διάλογο συνεισέφεραν στην ενημέρωση και στην επαγγελματική τους κατάρτιση, και πιο συγκεκριμένα:
 
Ο κος Τοκατλίδης Αλέξανδρος, Δασολόγος της Δ/νσης Συντονισμού και Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης της Περιφέρειας Πελοποννήσου και Ιονίων Νήσων ανέλυσε την διαδικασία καταστολής της λαθροϋλοτομίας, η οποία λόγω της δύσκολης οικονομικής συγκυρίας της χώρας μας, βρίσκεται σε έξαρση, προκαλώντας κατά τόπους μεγάλες καταστροφές στα δασικά μας οικοσυστήματα.
 
Ο κος Δελημάρης Κωνσταντίνος, Αστυνόμος Α΄, Προϊστάμενος κοινού εγκλήματος της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, αναφέρθηκε στην αυτοάμυνα και στην αυτοπροστασία δίνοντας έμφαση στο σύνολο εκείνων των κανόνων που αν τους εφαρμόσουμε σωστά μας δίνουν την δυνατότητα να προστατεύσουμε τον εαυτό μας καθώς πρώτο μας μέλημα είναι η διασφάλιση της σωματικής μας ακεραιότητας.
 
Η κα Μπούμπα Ανθούλα, Εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών ανέλυσε νομικά ζητήματα που προκύπτουν κατά την άσκηση των ανακριτικών καθηκόντων των Ομοσπονδιακών Θηροφυλάκων, ενώ μέσα από δημιουργικό διάλογο συνέβαλε στην προσέγγιση και την επίλυση των προβληματισμών τους και των ζητημάτων που αντιμετωπίζουν κατά τον σχηματισμό της δικογραφίας.
 
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου ευχαριστεί τους κ.κ. εισηγητές για την συνεισφορά τους στην ενημέρωση και κατάρτιση των Θηροφυλάκων, καθώς επίσης τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες που συνειδητοποιημένα εμβαθύνουν στα ζητήματα που αφορούν τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα μέσα από την αρτιότερη γνώση και ολοκληρωμένη προσέγγισή τους.

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα