Αρχική iHunt.gr Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι από την επέλαση αγριογούρουνων

Σε απόγνωση οι κτηνοτρόφοι από την επέλαση αγριογούρουνων

από iHunt Team
img-20110709-00547

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Σε απόγνωση είναι οι κτηνοτρόφοι από την επέλαση των αγριογούρουνων που κάνουν επιδρομές στις καλλιέργειες των γεωργών και ρημάζουν την παραγωγή. Οι ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι δεν αφορούν μόνο στη στη φυτική παραγωγή αλλά και στο ζωικό κεφάλαιο λένε οι κτηνοτρόφοι που ανησυχούν και για την ίδια τους τη ζωή. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κτηνοτροφικών συλλόγων Θεσσαλίας Νίκος Παλάσκας καθημερινά γίνεται δέκτης παραπόνων από αγρότες και κτηνοτρόφους και προσπαθεί να μεταφέρει τα προβλήματα στις αρμόδιες Υπηρεσίες.
 
Πολλά αγριογούρουνα επισκέπτονται τα χωριά καθημερινά, τονίζει ο κ.Παλάσκας, ενώ τα συναντούν και όσοι κινούνται στο επαρχιακό οδικό δίκτυο , με αποτέλεσμα πολλές φορές να γίνονται ατυχήματα. Η κατάσταση έχει δημιουργήσει «πονοκέφαλο» σε γεωργούς και κτηνοτρόφους, καθώς τα άγρια ζώα μπαίνουν στις καλλιέργειες και προξενούν ζημιές, ενώ φτάνουκαι στους οικισμούς, ακόμη και στις αυλές των σπιτιών, αναζητώντας τροφή.
 
Όλο αυτό αποτελεί τεράστιο πρόβλημα για τους παραγωγούς και κτηνοτρόφους σε συνδυασμό με την έλλειψη από την πλευρά της πολιτείας τρόπου αποζημίωσης των ζημιών, ενώ υπάρχει και η πιθανότητα κάποιας  ζωονόσου ως συνέπεια του υπερπληθυσμού, που μπορεί να επιφέρει ανυπολόγιστες ζημιές στην κτηνοτροφία.
 
Πηγή : thessaliatv.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα