Αρχική iHunt.gr Σε εξαιρετική κατάσταση τα θηράματα μετά τους παγετούς

Σε εξαιρετική κατάσταση τα θηράματα μετά τους παγετούς

από iHunt Team
img_3997

demobanner

Παρά την “οικολογική” τρομοκρατία και τις υπερβολικές απαγορεύσεις θήρας των τελευταίων ημερών, τα θηράματα φαίνεται πως όχι μόνο επιβίωσαν των ισχυρών παγετών, αλλά βρίσκονται και σε εξαιρετική κατάσταση.
 
Φίλος του ihunt από την Κ. Μακεδονία μας ενημέρωσε πως την Πέμπτη 19/1/2017, την πρώτη μέρα δηλαδή μετά την ολική απαγόρευση θήρας, θήρευσε τέσσερις μπεκάτσες των οποίων τα βάρη κυμαινόντουσαν από 340 ως 370 γραμμάρια.
 
Για όσους γνωρίζουν από σωματομετρικά των θηραμάτων, αυτό σημαίνει πως τα πουλιά ήταν σε εξαιρετική κατάσταση μιας και το σωματικό βάρος της μπεκάτσας κυμαίνεται από 270 ως (σε σπάνιες περιπτώσεις) 400 γραμμάρια με το μέσο όρο να κινείται από τα 290 μέχρι τα 350 γραμμάρια. Οι συγκεκριμένες μπεκάτσες ήταν ταχύτατες όπως μας μεταφέρει ο φίλος κυνηγός και η συμπεριφορά τους δεν είχε τίποτα να ζηλέψει από τη συμπεριφορά των πουλιών πριν τους παγετούς.
 
 
 
 
Ο ίδιος μας έστειλε την παρακάτω φωτογραφία με τις τρείς τσίχλες και ένα κότσυφα που θήρευσε την επόμενη μέρα, στις 20/1/2017.
 
Όπως μπορεί να διακρίνει κανείς στη φωτογραφία, οι τσίχλες και ο κότσυφας είναι γεμάτοι λίπος, γεγονός το οποίο αποτελεί σαφέστατη ένδειξη της δυνατότητας εύρεσης και κατανάλωσης αυξημένης τροφής από τα συγκεκριμένα πτηνά,τα οποία κρίνεται πως ήταν σε εξαιρετική κατάσταση.
 
Η φωτογραφία αφιερώνεται στην ορνιθολογική και τους οικολόγους πράσινους, όπως και σε διάφορα δασαρχεία και φορείς (δήθεν) διαχείρισης που έσπευσαν από την πρώτη μέρα του παγετού να τρομοκρατήσουν πολίτες και πολιτικούς για τα αδύναμα τα πουλάκια που θα τα βρίσκανε ανήμπορα οι “δολοφόνοι” κυνηγοί.
 
O Τρυποφράχτης

 email : tripofraxtis@ihunt.gr

 

 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα