Αρχική iHunt.gr Σε κίνδυνο το τυρί Roquefort λόγω λύκων, λένε οι Γάλλοι

Σε κίνδυνο το τυρί Roquefort λόγω λύκων, λένε οι Γάλλοι

από iHunt Team
woolf

Η Γαλλία ζήτησε από τις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του Συμβουλίου Υπουργών Γεωργίας, να επιτραπεί στους αγρότες της μεγαλύτερη ευελιξία στο κυνήγι λύκου, καθώς ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί σε ολόκληρη την Ευρώπη.
 
Στη Γαλλία, για παράδειγμα, οι αγρότες υποστηρίζουν ότι οι λύκοι θέτουν σε κίνδυνο την παραγωγή τυριού Roquefort. Το τυρί Roquefort μπορεί να ονομαστεί έτσι μόνο εάν τα πρόβατα που παρέχουν το γάλα επιτρέπεται να βόσκουν ελεύθερα, κάτι που όμως λόγω του υπερπληθυσμού των άγριων θηλαστικών τα εκθέτει σε κίνδυνο επίθεσης. Σημειωτέων, για το θέμα έχουν πραγματοποιηθεί αλλεπάλληλες διαδηλώσεις αγροτών στο Παρίσι.
 
«Βασικά θέλουν να τους επιτραπεί να πυροβολούν περισσότερους λύκους», δήλωσε ένας διπλωμάτης της ΕΕ.
 
Η Δανία, η Εσθονία, η Ιταλία και η Λετονία ζήτησαν επίσης πρόσθετη ευελιξία στις τελευταίες οδηγίες των Βρυξελλών για την προστασία των ειδών στην οδηγία για τους οικοτόπους της ΕΕ, σύμφωνα με έγγραφα της συνεδρίασης που έχει σε γνώση της ηTelegraph.
 
Οι υπάλληλοι της Ευρωπαϊκής Επιτροπής λέγεται ότι δεν είναι ικανοποιημένοι από τη ζήτηση που διεξήχθη κατά τη διάρκεια συνάντησης των υπουργών Γεωργίας τη Δευτέρα.
 
Διπλωματικές πηγές δήλωσαν ότι η Επιτροπή υπογράμμισε επιδοτήσεις μέσω της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, η οποία μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες να αγοράσουν περίφραξη για να κρατήσουν τους λύκους έξω από τις εκμεταλλεύσεις τους.
 
Η παρέμβαση ήρθε μία εβδομάδα μετά την απόφαση από το ανώτατο δικαστήριο της ΕΕ για την αυστηρή προστασία που προσφέρει το δίκαιο της ΕΕ στα απειλούμενα είδη, όπως οι λύκοι, σύμφωνα με την οποία που θα πρέπει να ακυρωθούν οι άδειες κυνηγιού λύκου που χορηγήθηκαν στη Φινλανδία.
 
Σύμφωνα με έρευνα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ο αριθμός των άγριων λύκων στην ΕΕ ανέρχεται σε 17.000, γεγονός που πιστώνεται εν μέρει στους αυστηρούς κανόνες προστασίας που επιβάλλουν οι Βρυξέλλες.
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα