Αρχική iHunt.gr Σημαντική η συμβολή των κυνηγών στις πυρκαγιές στη Σύρο

Σημαντική η συμβολή των κυνηγών στις πυρκαγιές στη Σύρο

από iHunt Team
kinigioi_syros_fotia

demobanner

Σε τούτο το νησί την Σύρο μας, το άγονο νησί, του θυμαριού, του ασπάλαθα…-όπως χαρακτηρίζεται-, το φετινό καλοκαίρι γίναμε μάρτυρες τυχαίων ή οργανωμένων προσπαθειών με σκοπό την καταστροφή της φύσης. Αρκετές πυρκαγιές γεγονός πρωτόγνωρο για εμάς.
 
Όλη η κοινωνία της Σύρου εθελοντικά συνέδραμε στο δύσκολο έργο της πυροσβεστικής υπηρεσίας.
 
Μια ομάδα ανθρώπων σε αυτό τον τομέα έδωσε ενεργά το παρών εθελοντικά και οφείλουμε να το αναφέρουμε δίνοντας τους τα συγχαρητήρια μας.
 
Οι κυνηγοί της Σύρου, ως άνθρωποι της υπαίθρου που βιώνουμε άμεσα τη φύση μέσα από τη θήρα, ασχοληθήκαμε το διάστημα αυτό με το έργο κατάσβεσης των πυρκαγιών, μέσω της εθελοντικής ομάδας πυροπροστασίας, υπό την αιγίδα και την οργάνωση του Κυνηγετικού Συλλόγου Σύρου, προκειμένου να διαφυλάξουμε την ύπαιθρο του νησιού μας από την καταστροφή. Στις καταστροφικές πυρκαγιές, οι κυνηγοί του νησιού βρέθηκαμε εθελοντικά στην πρώτη γραμμή της μάχης για την κατάσβεσή τους.
 
Σε κάθε περιοχή συγκεντρωνόμασταν και προσφέραμε κάθε είδους βοήθεια στα οργανωμένα τμήματα πυρόσβεσης, θέτοντας στη διάθεσή τους κάθε πρόσφορο μέσο και εξοπλισμό που είχε ο καθένας από εμάς. Μάλιστα για πρώτη φορά δυστυχώς υπήρξαν και υλικές απώλειες. Ακόμα και μετά την κατάσβεση των πυρκαγιών, δεκάδες παραμέναμε προκειμένου να βοηθήσουμε σε περιπτώσεις αναζωπύρωσης και τύχαμε αναγνώρισης όλης της Συριανής Κοινωνίας.
 
Αυτή είναι μία πραγματική διάσταση από τις πολλές του έργου που επιτελούμε οι κυνηγοί μέσα από τις κυνηγετικές μας οργανώσεις, μια που η άγρια πανίδα και το φυσικό περιβάλλον, χρειάζονται την συνδρομή όλων με σταθερό και όχι ευκαιριακό τρόπο. Άλλωστε στην τοπική μας κοινωνία θεωρούμαστε πολύτιμοι συνεργάτες και σύμμαχοι, όχι μόνο για την προστασία της φύσης αλλά και σε πάρα πολλούς τομείς της καθημερινότητας γιαυτό άλλωστε η θήρα αποτελεί μία κατεξοχήν παραδοσιακή δραστηριότητα της Ελληνικής Περιφέρειας, συνδεδεμένη με την καθημερινή ζωή των κατοίκων μας.
 
Ξαγοράρη Ειρήνη
 
Ομοσπονδιακός θηροφύλακας Δ’ ΚΟΣΕ ΣύρουPrint Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα