Αρχική » Grid with Sidebar » Σκοτώνουν με φόλες τα κυνηγόσκυλα!

Σκοτώνουν με φόλες τα κυνηγόσκυλα!

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τον τελευταίο 1,5 χρόνο από τα 300 περιστατικά με φόλες που καταγράφηκαν σε επίπεδο Κρήτης και Δωδεκανήσων, τα 180 παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο.
 
Δεν έχει προηγούμενο το φονικό “μπαράζ” σε κυνηγόσκυλα του Ηρακλείου, που πέφτουν θύματα ασυνείδητων που γεμίζουν με φόλες τις περιοχές θηραμάτων και κατ’ ουσίαν δολοφονούν τα ανυποψίαστα ζώα!
 
Όπως εξήγησε μιλώντας στην ΕΡΤ Ηρακλείου ο θηροφύλακας Σπύρος Νηστικάκης, που έχει υπό την ευθύνη του τον ειδικό σκύλο ανίχνευσης για φόλες, μόνο μέσα στο Σαββατοκύριακο τρία κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους τρώγοντας φόλα, στην περιοχή της Χερσονήσου, Βιάννου και δήμου Μινώα.
 
Συνήθως γεμίζουν λουκάνικα , άλλα κρέατα ακόμα και σε σκυλοτροφές, ενώ με φυτοφάρμακο LANEID, το οποίο έχει απαγορευτεί και τ´αφήνουν στις παραβολές των δρόμων ή εκεί που περνάνε κυνηγόσκυλα κι εκείνα ανυποψίαστα τα τρώνε!
 
Το πρόβλημα παίρνει τεράστιες διαστάσεις ειδικά για την περιοχή του Νομού Ηρακλείου, καθώς όπως εξηγεί ο πρόεδρος της 1ης Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Κρήτης και Δωδεκανήσου Γιώργος Χαβαλεδάκης, τον τελευταίο 1,5 χρόνο από τα 300 περιστατικά με φόλες που καταγράφηκαν σε επίπεδο Κρήτης και Δωδεκανήσων, τα 180 παρουσιάστηκαν στο Ηράκλειο και πάνω από 60 κυνηγόσκυλα έχασαν τη ζωή τους.
 
Συνήθως είναι κτηνοτρόφοι που δεν θέλουν κυνηγούς και σκυλιά στα πόδια τους, που με αυτόν τον εγκληματικό τρόπο επιλέγουν να κάνουν… σκυλοκάθαρση, αλλά σε κάποιες των περιπτώσεων είναι και άλλοι κυνηγοί που θέλουν να ελέγξουν το τοπίο και να νέμονται μόνοι τους τα θηράματα! «Αυτό που βιώνουμε είναι απίστευτο» λέει στο cretalive κυνηγός που είδε το Σάββατο το σκύλο του να χάνεται μπροστά στα μάτια του! 
 
Κτηνοτρόφοι που φοβερίζουν και τρομοκρατούν ολόκληρες περιοχές. Που εμείς που βγαίνουμε να κυνηγήσουμε τους ξέρουμε πως κάνουν αυτήν τη δουλειά αλλά που Φοβούμαστε να τους καταγγείλουμε γιατί απειλούν πως θα κάψουν τα αυτοκίνητα και τις περιουσίες μας, αν πάμε και τους καταγγείλουμε ! Η κατάσταση δείχνει να έχει ξεφύγει και πρέπει κάποιος να αντιδράσει γιατί δεν είναι μακριά η μέρα που τα θύματα δεν θάναι μόνον σκύλοι!
 
Πηγή : http://www.cretalive.gr/crete/skotonoyn-me-foles-ta-kynhgoskyla

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ