Αρχική iHunt.gr Σκουπίδια ακόμα και στην κορυφή του Ολύμπου

Σκουπίδια ακόμα και στην κορυφή του Ολύμπου

από iHunt Team
71334371_10218430437744068_3716139814853017600_o

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Μπορεί κανείς να πίστευε πως στην ψηλότερη κορυφή της Ελλάδος, εκεί όπου λίγος κόσμος έχει τη δυνατότητα να βρεθεί, δε θα υπήρχε πρόβλημα με τα σκουπίδια. Κι όμως, φαίνεται πως ακόμη και στον Όλυμπο, υπάρχουν ασυνείδητοι οι οποίοι θα παρατήσουν τα σκουπίδια τους, πριν αρχίσουν την κατάβαση τους.
 
Το πρόβλημα των σκουπιδιών στον Όλυμπο αναδεικνύει με ανάρτησή του στο Facebook, ο ορειβάτης, Κωνσταντίνος Βασιλακάκος, που καυτηριάζει τη συμπεριφορά αναβατών που δε διστάζουν να ρυπάνουν ακόμη και αυτό το σημείο της χώρας, συνοδεύοντας το σχόλιο του και με τις σχετικές φωτογραφίες από τα απορριμματα που συνάντησε.
 
«Ένα ταπερ με σκουπίδια…
 
Αφήνω αυτό εδώ μόνο και μόνο από απελπισία. Έχοντας περάσει 3 συνεχόμενες μέρες στο Μύτικα είχα το χρόνο να γυρίσω λίγο την κορυφή και να ψάξω διαφορά σημεία. Με μεγάλη μου λύπη βρήκα πολλά σκουπίδια κρυμμένα σε διάφορα σημεία. Αρκετά ήταν κρυμμένα κάτω από πέτρες και άλλα πεταμένα μέσα σε σκισμές από βράχια.
 
Σπασμένα μπουκάλια, κονσέρβες, μπαταρίες και ότι μπορείτε να φανταστείτε. Περιττό να πω για τα πεταμένα μωρομαντιλα κτλ. Πόσο μάλλον για αυτούς που είχαν την ιδέα να ουρισουν μέσα στο κενό που έχουν τα βράχια στη κορυφή, το μοναδικό σημείο για μπιβι στη κορυφή του Μύτικα. Αυτό και αν είναι πρόβλημα, να θες να κοιμηθείς κορυφή και να βρωμάει από ούρα λες και σώθηκε ο χώρος στο Μύτικα.
 
Βρισκόμαστε σε μια εύθραυστη εποχή. Τα βουνά μας είναι στο μεταίχμιο της καταστροφής στο όνομα της εκμετάλλευσης ή της πράσινης ανάπτυξης. Είναι καλό να έχουμε όλοι μας ευθύνες για τον κόσμο που θα παραδώσουμε στην επόμενη γενιά. Ζω για τη στιγμή που θα πάω σε ένα βουνό, θα κοιμηθω και θα γυρίσω χωρίς να βρω ένα σκουπίδι στη διαδρομή.
 
Ας αγκαλιάσουμε τα βουνά πριν να είναι αργά..»
 
https://www.typosthes.gr/
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα