Αρχική iHunt.gr Σκωτια : Τα κουνέλια σκάβουν στα νεκροταφεία και ξεθάβουν τα οστά

Σκωτια : Τα κουνέλια σκάβουν στα νεκροταφεία και ξεθάβουν τα οστά

από iHunt Team
agriokounela_0

 
“Υπάρχουν περισσότερα από 16.000 κουνέλια” στο νησί Κάνα, επιφανείας 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων, με πληθυσμό μόλις 12 κατοίκους, εξήγησε μία εκπρόσωπος του National Trust of Scotland.
 
Σε κάθε κάτοικο του νησιού δηλαδή αντιστοιχούν περισσότερα από 1.300 κουνέλια. Επειδή ο αριθμός των κουνελιών έχει αυξηθεί υπερβολικά “πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μειωθεί”, πρόσθεσε, τονίζοντας ότι “προκαλούν καταστροφές” στο περιβάλλον και στα κτίσματα.
 
“Τα κουνέλια σκάβουν στα νεκροταφεία και ξεθάβουν τα οστά”, είπε μία κάτοικος του Κάνα, η Γουίνι Μακίνον, 51 ετών. “Τρώμε ένα σωρό πίτες με κουνέλι αλλά δεν καταφέραμε να τα περιορίσουμε”, πρόσθεσε.
 
Η τελευταία καταστροφή, μια κατολίσθηση, σημειώθηκε την περασμένη εβδομάδα και αποδίδεται αφενός στις βροχές και αφετέρου στο γεγονός ότι τα κουνέλια είχαν σκάψει το χώμα, αποδυναμώνοντάς το. Ως αποτέλεσμα, ο μοναδικός δρόμος του νησιού έγινε αδιάβατος και το κόστος για τη μεταφορά υλικών για την επισκευή του είναι ιδιαίτερα υψηλό.
 
Το σχέδιο μείωσης του αριθμού των κουνελιών θα τεθεί σε εφαρμογή μέχρι τα Χριστούγεννα. Η εκπρόσωπος είπε ότι η πιθανότερη μέθοδος για την εξόντωσή τους είναι το κυνήγι τους με ντουφέκια.
 
Το National Trust of Scotland είχε στο παρελθόν προβεί σε μια άλλη εκστρατεία, για την εξόντωση των αρουραίων στο νησί Κάνα, το οποίο φιλοξενεί μια σημαντική αποικία πουλιών. Οι αρουραίοι εισήχθησαν στο νησί μάλλον κατά λάθος, τον 19ο αιώνα, και πολύ σύντομα εξελίχθηκαν σε μάστιγα καθώς έτρωγαν τα αυγά των πουλιών. Μεταξύ 2006-8 εξοντώθηκαν 10.000 αρουραίοι, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που στοίχισε σχεδόν 700.000 ευρώ.
 
Πηγή : Newsit.gr

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα