Αρχική iHunt.gr Σκότωσαν οχιά μέσα σε σχολείο

Σκότωσαν οχιά μέσα σε σχολείο

από iHunt Team
oxi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ενας απρόσμενος «επισκέπτης» εμφανίστηκε στο Λύκειο Κατούνας Αιτωλοακαρνανίας. Ο λόγος για μία οχιά, η οποία τρόμαξε τις καθαρίστριες του σχολείου, που έκαναν τον καθαρισμό εν όψει της επανεκκίνησης των μαθημάτων την ερχόμενη Δευτέρα.
 
Στη θέα του φιδιού οι καθαρίστριες έβαλαν τις φωνές με αποτέλεσμα κάποια παιδιά που βρίσκονταν κοντά να τρέξουν και να καταφέρουν τελικά να την εξολοθρεύσουν.
 
Στην Ελλάδα απαντώνται τα εξής είδη οχιάς: η κοινή, η οθωμανική, η οχιά της Μήλου, ο αστρίτης ή βουνίσια οχιά και η νανόχεντρα (Vipera ursinii).
 
Η κοινή οχιά είναι το πιο κοινό και περισσότερο εξαπλωμένο γεωγραφικά από τα πέντε είδη και είναι η μόνη που φέρει το χαρακτηριστικό «κερατάκι» στο άκρο του ρύγχους της.
 
Που και πώς επιβιώνει
 
Η οχιά απαντάται σε παρυφές και ξέφωτα δασών, παραποτάμιες βραχώδεις και πετρώδεις περιοχές, αλλά και σε κήπους, μαντρότοιχους, χαλάσματα.
 
Δραστηριοποιείται κυρίως την ημέρα αλλά κατά τους ζεστούς μήνες μπορεί να κάνει «βόλτες» και τη νύχτα. Είναι κυρίως εδαφόβιο φίδι αλλά με αναρριχητικές και κολυμβητικές ικανότητες.
 
Η διατροφή της βασίζεται στα μικρά θηλαστικά, στα πουλιά και τις σαύρες, ενώ τα νεαρά άτομα τρέφονται και με έντομα.
 
 

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα