Αρχική iHunt.gr Σμηνος Φλαμιγκος στην Ηλεια

Σμηνος Φλαμιγκος στην Ηλεια

από iHunt Team
flamigkos5_4e1e0e867d7997d1e2ed691da53950d9

demobanner

 Καταφύγιο στις Αλυκές Λεχαινών του Νομού Ηλείας βρήκαν πριν από μερικές ημέρες χιλιάδες φοινικόπτερα, γνωστά ως φλαμίνγκο, χαρακτηριστικό των οποίων είναι το λευκό, μαύρο και ροζ χρώμα των φτερών τους.

Τον επίγειο παράδεισό τους συνθέτουν μια μικρή λιμνοθάλασσα, υγρά λιβάδια και εγκαταλελειμμένες εκτάσεις παραγωγής αλατιού.

Όταν τα πλησιάζουμε, χρειάζεται απόλυτη ησυχία για να μη διαταραχθεί η ηρεμία τους, καθώς είναι ευαίσθητα στην ανθρώπινη όχληση.

Τα φλαμίνγκο κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα ρηχά νερά της λιμνοθάλασσας, αναζητώντας τροφή και καταφύγιο.

 

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Αλυκές Λεχαινών 1900 – 1991  Οι αλυκές καλύπτουν μία έκταση περίπου 900 στρεμμάτων και παρήγαγαν αλάτι από το 1900. 

Η παραγωγή έφθανε ετησίως πάνω από 4.000 τόνους αλάτι και η περιοχή έσφυζε από ζωή, αφού πολλοί ήταν αυτοί  που πήγαιναν στα Λεχαινά από άλλες περιοχές, για να δουλέψουν στις αλυκές. 

Το 1991 όμως, το Υπουργείο Βιομηχανίας, που είχε και τη διαχείριση των αλυκών, με απόφασή του σφραγίζει τις εγκαταστάσεις υποστηρίζοντας ότι ήταν μη αποδοτικές οικονομικά.

Αποτέλεσμα των παραπάνω ήταν να ζημιωθούν οι κάτοικοι των Λεχαινών αλλά και η ευρύτερη περιοχή του κάμπου, αφού έχασε έναν από τους σημαντικότερους πλουτοπαραγωγικούς της πόρους. 

Τα άδεια τηγάνια του αλατιού και τα σκουριασμένα μηχανήματα είναι ό,τι έχει απομείνει από τις αλυκές.Πηγή : zougla

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα