Αρχική iHunt.gr Σπάνια στιγμή στην άγρια φύση – Η επίθεση ενός αετού σε ελάφι

Σπάνια στιγμή στην άγρια φύση – Η επίθεση ενός αετού σε ελάφι

από iHunt Team
1435255_aetos-kiniga-elafi

Ένας ερασιτέχνης φωτογράφος έχει καταγράψει μια από τις πιο θεαματικές στιγμές του αγώνα επιβίωσης στην άγρια φύση.   

Ο Κόλιν Μπλάκ, από το Άμπερντιν, έβγαζε φωτογραφίες κοντά στην κορυφή του όρους Γκλένσι, στη Σκωτία, στις αρχές της εβδομάδας, όταν είδε ένα χρυσό αετό να επιτίθεται σε ένα κόκκινο ελάφι.   

Το ελάφι ήταν υπερβολικά μεγάλο θήραμα για το αρπακτικό πουλί το οποίο όμως φαίνεται πως σε μια πράξη θάρρους ή και απελπισίας, δοκιμάζει να το σκοτώσει.   

Ο φωτογράφος αυτών των μοναδικών καρέ, εξηγεί πως όλα έγιναν πολύ γρήγορα και πως δεν είχε χρόνο να ρυθμίσει τους φακούς του για να μην είναι τόσο θολές οι εικόνες.   

«Συνέβη τόσο γρήγορα και η δράση ήταν επίσης περίπου μισό μίλι μακριά, έτσι ήξερα ότι έπρεπε να ενεργήσω γρήγορα», πρόσθεσε.   

Παρά την ύπαρξη ευρέως διαδεδομένων πληθυσμών παγκοσμίως, τα μοναδικά 508 αναπαραγωγικά ζευγάρια χρυσών αετών στο Ηνωμένο Βασίλειο περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό στη Σκωτία και ο πληθυσμός τους θεωρείται πως είναι σε φθίνουσα πορεία.   Τον Αύγουστο, οι επιστήμονες αποκάλυψαν ότι είχαν χαρτογραφήσει τους γενετικούς κώδικες του χρυσού αετού σε μια εξέλιξη που πιστεύουν ότι θα βοηθήσει τις προσπάθειες για την προστασία και την παρακολούθηση του είδους. 

Ο καθηγητής Des Thompson, σύμβουλος της Φυσικής Κληρονομιάς της Σκωτίας για τη βιοποικιλότητα, δήλωσε: «Πρόκειται για υπέροχες εικόνες ενός νεαρού χρυσού αετού που επιτίθεται σε ένα κόκκινο ελάφι. Η πείνα μπορεί να οδηγήσει τα πουλιά σε απεγνωσμένες κινήσεις, γιατί αυτό το ελάφι είναι αναμφισβήτητα υπερβολικά μεγάλο για να το σκοτώσει ακόμη και ένας ενήλικος αετός».   

«Μερικές φορές οι αετοί κυνηγούν σε ζευγάρια, και είναι γνωστό ότι φοβίζουν και καταδιώκουν τα ελάφια οδηγώντας τα να πέσουν από γκρεμούς. Ακόμα και οι πιο έμπειροι παρατηρητές αετών έχουν δει τέτοιες επιθέσεις μία ή δύο φορές στη ζωή τους», εξηγεί για την σπανιότητα των εικόνων.

Πηγή: www.lifo.gr

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα