Αρχική iHunt.gr Στη Βρετανία ο πρώτος φανός που ανάβει με ακαθαρσίες σκύλων

Στη Βρετανία ο πρώτος φανός που ανάβει με ακαθαρσίες σκύλων

από iHunt Team
ap_17302364327613

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
 
Το χρόνιο πρόβλημα των απανταχού φιλόζωων, αλλά και όσων κάνουν “τα στραβά μάτια” όταν τα σκυλάκια τους κάνουν την ανάγκη τους, μετατρέπεται σε χρυσή, φωτεινή ευκαιρία οικονομίας και οικολογίας
 
Το ρητό ‘όποιος νύχτα περπατεί λάσπες και “ξέρετε τι” πατεί’ έρχεται να εξαλειφθεί από την καθημερινότητα των Βρετανών. Γιατί; Μόλις τοποθετήθηκε στην περιοχή Μάλβερν Χιλς του Γουορσεστερσάιρ ένας φανός, μια λάμπα του δρόμου, που φέγγει με τη βοήθεια των συμπαθών τετράποδων. Πώς; Οι ιδιοκτήτες τους συλλέγουν, ως οφείλουν, τις ακαθαρσίες των σκύλων και τις απορρίπτουν στο ειδικό δοχείο στη βάση της λάμπας.
 
grafima
 
Το γράφημα της βρετανικής Guardian για τον τρόπο λειτουργίας του φανού
 
Στη συνέχεια τραβούν έναν μοχλό, με αποτέλεσμα τα περιττώματα να εισέρχονται εκεί, να αναδεύονται και να διασπώνται από μικροοργανισμούς παράγοντας μεθάνιο, που δίνει φως στη λάμπα και λίπασμα. Για την ακρίβεια, οι ιδιοκτήτες σκύλων παρακινούνται να στρίψουν τον μοχλό πέντε φορές, ώστε να διασπάσουν τα περιττώματα επιταχύνοντας κατά κάποιο τρόπο τη διαδικασία.
 
Σύμφωνα με τον εμπνευστή του 10 σακκούλες μπορούν να δώσουν ενέργεια για να ανάβει η λάμπα επί δύο ώρες. “Το φωταέριο εξάπτει τη φαντασία των ανθρώπων και τους δείχνει πως ακόμη και τα περιττώματα σκύλων έχουν αξία” αναφέρει ο Brian Harper που ξεκίνησε να εργάζεται πάνω στη μηχανή τα τελευταία τρία χρόνια. Το επόμενο βήμα για τον εφευρέτη είναι να προσελκύσει το ενδιαφέρον πάρκων και τεχνολογιών.
 
Με πληροφορίες από Guardian – news247.gr

SVESTONOF


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα