Αρχική iHunt.gr Στις 16 Μαρτίου η δίκη για τη λαθροθηρία των αγριόγιδων στο Τσεπέλεβο

Στις 16 Μαρτίου η δίκη για τη λαθροθηρία των αγριόγιδων στο Τσεπέλεβο

από iHunt Team
agriogida_xaritakis-e1487717504582

demobanner
Αναβολή για τις 16 Μαρτίου 2020 πήρε η δίκη για την λαθροθηρία των έξι αγριόγιδων, που έγινε στο Τσεπέλεβο  πριν από τρία χρόνια, με το δικαστήριο να κρίνει ότι θα πρέπει να εξετάσει πρώτα την παράμετρο του DNA.
 
Η υπερασπιστική γραμμή της Πολιτικής Αγωγής βασίζεται στον αποτέλεσμα του DNA του υλικού των ζώων που βρέθηκε στο αυτοκίνητο των τριών που κατηγορούνται για παράνομη θήρα. Ωστόσο, οι συνήγοροι υπεράσπισης των τριών κατηγορούμενων αμφισβητούν τόσο τη συγκεκριμένη διαδικασία λήψης δείγματος DNA και αίματος όσο και τον φορέα διεξαγωγής της όλης διαδικασίας, δηλαδή το Εργαστήριο Μοριακής Οικολογίας και Γενετικής της Διατήρησης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Το επιχείρημα των συνηγόρων υπεράσπισης είναι ότι το Εργαστήριο αυτό δεν είναι πιστοποιημένο.
 
Για τη συνέχιση της υπόθεσης, το δικαστήριο αποφάσισε να καλέσει για κατάθεση τον καθηγητή Κωνσταντίνο Σωτηρόπουλο, διευθυντή του Εργαστηρίου.
 
Το αίτημα περί διεύρυνσης του κατηγορητηρίου το είχε καταθέσει η Πολιτική Αγωγή, η οποία εκπροσωπεί την Ε’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Ηπείρου. Θηροφύλακες της κυνηγετικής ομοσπονδίας ήταν αυτοί που είχαν συλλάβει τους τρεις κατηγορούμενους στο Τσεπέλοβο Ζαγορίου.
 
Η Ε’ ΚΟΗ ζητάζει να χαρακτηριστεί σαν περιβαλλοντικό αδίκημα που επιφέρει μεγαλύτερες ποινές.
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα