Αρχική iHunt.gr Στο ΔΣ Καλύμνου η απαγόρευση θήρας σε μεγάλη περιοχή του νησιού

Στο ΔΣ Καλύμνου η απαγόρευση θήρας σε μεγάλη περιοχή του νησιού

από iHunt Team
tsoukar

Εκτός ημερησίας διάταξης συζητήθηκε στη συνεδρίαση του ΔΣ Καλύμνου ,χθες Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2017,το θέμα της  τριετούς απαγόρευσης θήρας στις περιοχές Καρίνα, Μεροβίγλι, Ζάρες, Άργος, Μονές και Τράχηλος στην Κάλυμνο, που επιβλήθηκε με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
 
Το θέμα εισηγήθηκε ο Δήμαρχος  Ιωάννης  Γαλουζής,  που υπήρξε παλιότερα και Πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου και ο οποίος  εξέφρασε την αντίθεση του σε αυτή την απαγόρευση ,τονίζοντας ότι και κατά το παρελθόν επιχειρήθηκε να απαγορευτεί η απαγόρευση στο συγκεκριμένο χώρο. Όπως ανέφερε  η απόφαση αυτή βγήκε εν κρυπτώ και αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει ενημερωθεί κανείς από τους ενδιαφερόμενους. Χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος είπε ότι η απαγόρευση αυτή δεν εξυπηρετεί στην προστασία  της πανίδας και έγινε χωρίς αντικειμενικά και επιστημονικά κριτήρια που να καταδεικνύουν μείωση του πληθυσμού της νησιωτικής πέρδικας στη συγκεκριμένη  περιοχη.
 
Επίσης στη συζήτηση αναφέρθηκε ότι η Κυνηγετική Ομοσπονδία σε συνεργασία με τον Κυνηγετικό Σύλλογο Καλύμνου έχουν δεσμευθεί για την υλοποίηση διαχειριστικού σχεδίου, που περιλαμβάνει την εκτέλεση έργων για την ενίσχυση του πληθυσμού της πέρδικας αλλά και πρωτόκολλα απελευθέρωσης.
 
Επισημάνθηκε  μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη απαγόρευση θήρας επιβλήθηκε σε μία περιοχή που υπάρχει ανεξέλεγκτη βόσκηση. Να σημειώσουμε ότι πρόκειται για ένα  χώρο που είναι συνέχεια του καταφυγίου των Αγίων Πάντων και που καθιστά όλη τη Νοτιοδυτική πλευρά του νησιού απαγορευτική για θήρα.
 
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν οι επικεφαλής των αντιπολιτεύσεων Ι.Μαστροκούκος ,Δ.Διακομιχάλης και Σάκης Χούλης. Μάλιστα ο Δ.Διακομιχάλης μίλησε για τις παράπλευρες επιπτώσεις που θα υπάρξουν από την εφαρμογή της απαγορευτικής αυτής διάταξης,  αφού θα δημιουργηθούν προβλήματα στις διάφορες δραστηριότητες, αναφέροντας χαρακτηριστικά αυτά που άπτονται της οικοδομικής δραστηριότητας .
 
Από το ΔΣ αποφασίστηκε ομόφωνα η εκδήλωση όλων των ενεργειών για την ακύρωση της τριετούς απαγόρευσης της Θήρας στην εν λόγω περιοχή
 
Κλείνοντας η συζήτηση για το θέμα, ο λόγος δόθηκε στον εκπρόσωπο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καλύμνου Χρήστο Χουλιάρα, ο οποίος ευχαρίστησε το ΔΣ για την ομόφωνη απόφαση του, ενώ κι αυτός αναφέρθηκε στην αδικαιολόγητη απόφαση απαγόρευσης της θήρας ,τονίζοντας ότι αυτή λήφθηκε εν αγνοία του Κυνηγετικού Συλλόγου.
 
Στη συνεδρίαση ήταν παρόντα αρκετά μέλη του Κυνηγετικού Συλλόγου.
 
Πηγή : http://kalymnos-news.gr/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα