Αρχική iHunt.gr Συζητήσεις για το κυνήγι στο Κοτύχι ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου

Συζητήσεις για το κυνήγι στο Κοτύχι ενόψει της νέας κυνηγετικής περιόδου

από iHunt Team
kotixi

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Οι εκπρόσωποι των κυνηγετικών οργανώσεων επαναφέρουν το ζήτημα της ελεγχόμενης θήρας στο Κοτύχι , λόγω της  έναρξης της νέας κυνηγετικής περιόδου, αφού εκτός από την τόνωση της κυνηγετικής δραστηριότητας στην περιοχή  και την προστασία του υδροβιότοπου από τη λαθροθηρία, η ελεγχόμενη θήρα στο Κοτύχι θα έχει σαν αποτέλεσμα την οικονομική τόνωση στην τοπική οικονομία.  Μάλιστα, από την Κυνηγετική Ομοσπονδία Πελοποννήσου έχει παρατεθεί στο φορέα Διαχείρισης καθώς και το Δασαρχείο μελέτη 250 σελίδων, με την οποία ζητείται να επιτρέπεται κάθε 15 ημέρες το κυνήγι από 1Νοεμβρίου έως 31 Ιανουαρίου , με ελεγχόμενο αριθμό πτηνών.
 
Επίσης, η Κυνηγετική  Ομοσπονδία  τονίζει ότι «Οι θηροφύλακες της Γ’ ΚΟΠ και των συλλόγων πληρώνονται για να διατηρούν την ισορροπία και τη νομιμότητα , προς όφελος του περιβάλλοντος αλλά και των κυνηγών. Το Κοτύχι με τα νέα δεδομένα της απαγόρευσης, δεν έχει κανένα θηρευτικό ενδιαφέρον. Βέβαια στα πλαίσια του δυνατού θα επιβλέπεται από εμάς η συγκεκριμένη περιοχή. Προτεραιότητα για εμάς όμως έχει η περιοχή που ασκείται η θήρα. Όσοι απαγόρευσαν το Κοτύχι, οφείλουν και να το φυλάξουν».
 
Ωστόσο, ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λεχαινών έχει επικεντρώσει τη δραστηριότητά του στον περιορισμό της λαθροθηρίας στην ευρύτερη περιοχή. Πιο συγκεκριμένα για το Κοτύχι η πάταξη της λαθροθηρίας και η προστασία των διαφόρων άγριων ειδών, είναι πολύ σημαντική  για τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, αν και δεν υπάρχουν πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα.
 
 
ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα