Αρχική ΚυνηγιΕπικαιρότητα Συλλήψεις για λαθροθηρία και όχι μόνο από τη θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

Συλλήψεις για λαθροθηρία και όχι μόνο από τη θηροφυλακή της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team

demobanner

Σύλληψη τριών (3) ατόμων εκ των οποίων δυο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού Αλβανικής Υπηκοότητας για παραβάσεις διατάξεων του δασικού κώδικα σε περί θήρας αδικήματα και σε συνδυασμό με παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο θηροφυλάκων της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ και των Κυνηγετικών Συλλόγων Εορδαίας και Αμυνταίου, αξιοποιώντας κατάλληλα πληροφορίες, προχώρησαν την 30/09/2021 τα μεσάνυχτα, στη σύλληψη δυο ημεδαπών και ενός αλλοδαπού, εκ των οποίων ο αλλοδαπός φέροντας παραποιημένη κυνηγετική καραμπίνα οπλισμένη με πέντε κυνηγετικά φυσίγγια τύπου σφαιρίδια και βολίδες κατάλληλα για την άσκηση θήρας τριχωτών θηραμάτων και μη, είχε προσαρμόσει πάνω της ένα φακό μεγάλης εμβέλειας ώστε με τη δέσμη του φωτός να έχει καλύτερη σκόπευση. Κινούνταν αρχικά με το όχημα που οδηγούσε ο ημεδαπός και στην συνέχεια αποβιβάστηκε από αυτό κρατώντας στα χέρια του δεμένη- συναρμολογημένη και έτοιμη προς χρήση όπως διαπιστώθηκε, την ως άνω αναφερόμενη κυνηγετική καραμπίνα με σκοπό την παράνομη νυχτερινή άσκηση θήρας.

Ο ημεδαπός οδηγός ο οποίος ενεργούσε ως συναυτουργός στην παράνομη πράξη συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό θηραμάτων φωτίζοντας και αυτός, με φορητό φακό μεγάλης εμβέλειας, που είχε στα χέρια του, και το οποίο χρησιμοποιούσε σε σημεία εκτός δρόμου μέσα σε καλλιέργειες τριφυλλιού, υποβοηθόντας το έργο του αλλοδαπού για τον εντοπισμό και θανάτωση πιθανώς αγριόχοιρων.

Το τρίτο άτομο- ημεδαπός, παραχώρησε κατά ομολογία του και εν γνώση του, τόσο την κυνηγετική καραμπίνα σε πρόσωπο που δεν ήταν εφοδιασμένο με την απαιτούμενη από το νόμο άδεια αστυνομικής και δασικής αρχής, όσο και το αυτοκίνητο με σκοπό τη μεταφορά του κυνηγετικού όπλου στην ύπαιθρο και τη χρήση του από τον αλλοδαπό.

Οι αναφερόμενες πράξεις τελέστηκαν εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής “ΧΙΝΤΣΚΟ- ΧΕΙΜΑΔΙΤΙΔΑΣ” σε αγροτική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου της Π.Ε Φλώρινας.

Κατασχέθηκαν τα χρησιμοποιούμενα μέσα θήρας και με τη συνδρομή των αστυνομικών οργάνων του Α.Τ. Αμυνταίου, που κλήθηκαν προς συνδρομή, τα αναφερόμενα άτομα οδηγήθηκαν στο Αστυνομικό Τμήμα στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας και αναμένεται η σχετική απόφαση του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Φλώρινας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας συγχαίρει για πολλοστή φορά τους Θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων και δηλώνει αρωγός στην προσπάθεια πάταξης των φαινομένων της λαθροθηρίας. Τέλος ευχαριστεί θερμά το Αστυνομικό Τμήμα Αμυνταίου για την άμεση ανταπόκριση στην κλήση των θηροφυλάκων για συνδρομή και τη συμμετοχή και άψογη συνεργασία των αστυνομικών οργάνων του Α.Τ Αμυνταίου

ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα