Αρχική iHunt.gr Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ σε σύσκεψη για τη λύσσα

Συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ σε σύσκεψη για τη λύσσα

από iHunt Team
lissa

demobanner

Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟΜΑΘ) συμμετείχε, μετά από πρόσκληση της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, σε σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων για το πρόβλημα της λύσσας. Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο συντονισμός των φορέων και υπηρεσιών για την ενίσχυση του Προγράμματος Παθητικής και Ενεργητικής Επιτηρησης της Λϋσσας.
 
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη και εκ μέρους της ΚΟΜΑΘ παρευρέθησαν ο Δρ Δασολόγος κ. Κ. Παπασπυρόπουλος, ο Δασολόγος MSc κ. Α. Γκάσιος, ο Δασοπόνος κ. Χ. Καλαϊτζής και Δασοπόνος-Συντονιστης Θηροφυλάκων Σερρών-Κιλκίς κ. Π. Δημάκης. Οι  εκπρόσωποι της ΚΟΜΑΘ ενημέρωσαν για τον ενεργό ρόλο της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας, τόσο στην παθητική όσο και στην ενεργητική επιτήρηση της λύσσας, ενώ παρουσίασαν ειδικότερα στοιχεία της συμμετοχής των υπαλλλήλων-ομοσπονδιακών θηροφυλάκων στο πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.
 
Εκ μέρους της αρμόδιας Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έγινε ενημέρωση για την πορεία του προγράμματος επιτήρησης, την εμβολιακή εκστρατεία κατά της λύσσας των αλεπούδων, καθώς και ειδκότερα θέματα προσκόμισης δειγμάτων και αποζημιώσεων.
 
Τόσο οι κεντρικές Κτηνιατρικές υπηρεσίες του Υπουργείου, όσο και οι περιφερειακές Κτηνιατρικές Υπηρεσίες εξήραν το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων, τη σοβαρότητα και την προθυμία συμμετοχής. Ειδική αναφορά έγινε στη συμβολή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης για την ενημέρωση κυνηγών και της κοινής γνώμης στο θέμα της ρίψης δολωματικών εμβολίων κατά της λύσσας, των περιοχών που έπεσαν τα εμβόλια, αλλά και για τους τρόπους προφύλαξης, μέσα από τη σταθερή προβολή μέσω της ιστοσελίδας της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας και των αναρτήσεων της στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.
 
Αντίστοιχη εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 12 Ιουλίου 2016 στην Αθήνα, όπου κι εκεί οι κυνηγετικές οργανώσεις θα παρευρεθούν.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα