Αρχική iHunt.gr Συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

Συνάντηση της Κ.Σ.Ε. με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για το νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα

από iHunt Team
maxresdefault

demobanner

Συνάντηση με την Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κα Ολυμπία Τελιγιορίδου είχε την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπεία της Κ.Σ.Ε., αποτελούμενη από τον Πρόεδρο κ. Γεωργ. Αραμπατζή και τον Γενικό Γραμματέα κ. Νικ. Κράλλη.
 
 Η συνάντηση των δύο πλευρών πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρωτοβουλία της Συνομοσπονδίας, με επίκεντρο τον πιθανολογούμενο νέο Νόμο για τα δεσποζόμενα και αδέσποτα ζώα, που η ίδια η Υφυπουργός έχει ανακοινώσει ότι προετοιμάζει στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της.
 
 Η Κ.Σ.Ε κατέστησε σαφές στην Υφυπουργό το αυτονόητο ενδιαφέρον της κυνηγετικής κοινότητας της χώρας, για τις κατευθύνσεις, το περιεχόμενο και την φιλοσοφία ενός Νόμου που θα αφορά και τους κυνηγετικούς σκύλους, καταθέτοντας και ένα πλήρες υπόμνημα θέσεων και προτάσεων προς ενσωμάτωση στον νέο Νόμο.
 
 Οι εκπρόσωποι της Κ.Σ.Ε. στάθηκαν ιδιαίτερα σε μία σειρά από παθογένειες που υφίστανται στο σημερινό νομικό πλαίσιο, τονίζοντας ότι όσες απόπειρες προηγήθηκαν εξαντλήθηκαν σε μία συρραφή ανεδαφικών περιορισμών, τιμωριών, ποινικών διώξεων και βαρύτατων χρηματικών προστίμων για τους εκατοντάδες χιλιάδες κυνηγούς, ή όποιους άλλους πολίτες έχουν επιλέξει να εντάξουν στη ζωή τους έναν ή περισσότερους σκύλους.
 
 Ελπίζοντας αυτή τη φορά να αξιοποιηθεί η καλοπροαίρετη στάση και η «τεχνογνωσία» των Κυνηγετικών Οργανώσεων, η Κ.Σ.Ε διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα πρόθυμη να εισφέρει στην διαμόρφωση ενός λειτουργικού και αποτελεσματικού νομικού πλαισίου για τα κατοικίδια ζώα.
 
 Ταυτόχρονα, όμως, απαιτεί από όλους αυτό να γίνεται χωρίς αιφνιδιασμούς, με ίσους όρους, και με σεβασμό στους χιλιάδες κυνηγούς που θεσμικά αντιπροσωπεύει.Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα