Αρχική iHunt.gr Συνάντηση του Κ.Σ. Κομοτηνής με βουλευτές του νομού

Συνάντηση του Κ.Σ. Κομοτηνής με βουλευτές του νομού

από iHunt Team

demobanner

Με τους Βουλευτές Ροδόπης κ.κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρη Χαρίτου του ΣΥΡΙΖΑ και Ιλχάν Αχμέτ του ΚΙΝΑΛ συναντήθηκε η διοίκηση του Συλλόγου Κομοτηνής.

Αντικείμενο των επαφών ήταν η εξαγγελία της κυβέρνησης για την κατάθεση σχεδίου νόμου με τίτλο “Νέο πλαίσιο για την ευζωία των ζώων συντροφιάς”.

Πιο συγκεκριμένα :

– εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της μεγαλύτερης κοινωνικής ομάδας που συμβιώνει με σκύλους, ήοι του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου, οι οποίοι δεν συμμετείχαν στη διαβούλευση για την κατάρτιση του σχεδίου νόμου, ως άμεσα εμπλεκόμενοι φορείς.

– κατέθεσε τη διαφωνία τους στην υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων σκύλων την οποία χαρακτήρισαν απολύτως επικίνδυνη, αντιεπιστημονική και αυταρχική στον πυρήνα της.

– κατέθεσε τη διαφωνία τους για την απαγόρευση της μεταφοράς σκύλου σε ειδικά κουτιά εκτός οχήματος, πράγμα που δεν απαγορεύεται σε καμία ευρωπαϊκή χώρα, ούτε από τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

– συζήτησε με τους Βουλευτές για τις διατάξεις του σχεδίου νόμου, οι οποίες έγιναν ανεπίσημα γνωστές από διαρροή του κειμένου και διατύπωσαν τις αντιρρήσεις τους σε κάποιες από αυτές ή τη συμφωνία τους σε κάποιες άλλες.

– τέλος, δεσμεύτηκε προς τους Βουλευτές ότι μόλις κατατεθεί το επίσημο κείμενο του σχεδίου νόμου θα τους καταθέσουν εγγράφως τις θέσεις τους και ζήτησαν την στήριξη τους με τη μεταφορά των θέσεων του κυνηγετικού και κυνοφιλικού κόσμου στα κόμματα τους και τη στήριξη τους στην κοινοβουλευτική διαδικασία όταν το σχέδιο νόμου κατατεθεί στην Βουλή.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα