Αρχική iHunt.gr Συνέλευση ΚΣΕ : Πότε θα υπογραφεί η νέα ρυθμιστική;

Συνέλευση ΚΣΕ : Πότε θα υπογραφεί η νέα ρυθμιστική;

από iHunt Team
syneleysh_kse

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 23 Ιουνίου 2019, σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, η ετήσια γενική συνέλευση της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος.
 
Στην ετήσια γενική συνέλευση της ΚΣΕ, του κορυφαίου οργάνου των κυνηγών, κάθε χρόνο συζητούνται τα προβλήματα που απασχολούν την κυνηγετική δραστηριότητα, αναλύονται οι ενέργειες που έγιναν για την προάσπιση της κυνηγετικής δραστηριότητας τη χρονιά που πέρασε και το κυριότερο κατατίθενται οι προτάσεις για την επόμενη χρονιά με κύρια πρόταση βέβαια την πρόταση για την νέα ρυθμιστική.
 
 
O Πρόεδρος της ΚΣΕ κ. Γ. Αραμπατζής
 
H φετινή γενική συνέλευση ήταν η πρώτη με πρόεδρο τον Γ. Αραμπατζή ο οποίος έκανε ένα σύντομο απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. 
 
Μεταξύ άλλων μίλησε για τα ακόλουθα θέματα :
 
  • Μίλησε για τις συναντήσεις που είχε αντιπροσωπεία της ΚΣΕ με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος κ, Φάμελλο καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.
  • Μίλησε στις διεργασίες που γίνονται στην Ε.Ε. και αφορούν την απαγόρευση θήρας του τρυγονιού και τόνισε ότι οι μελέτες που κατέθεσε η Ελλάδα
  • Μίλησε για την πανώλη των χοίρων, που απειλεί πλέον και τη χώρας αφού τα κρούσματα στην γειτονική Βουλγαρία έφθασαν τα 17. Μια ενδεχόμενη επέκταση της πανώλης στη χώρα μας θα δημιουργήσει μεγάλα προβλήματα στο κυνήγι του αγριόχοιρου.
  • Ζήτησε από τους εκπροσώπους των Ομοσπονδιών να είναι σε εγρήγορση , σε τοπικό επίπεδο, σε ότι αφορά  την αναδιάρθρωση του συστήματος διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών (natura).Ζήτησε να βοηθήσουν  όλοι ώστε να μάθει ο κόσμος για τη διενέργεια ψηφίσματος στο avaaz.org που αφορά την πρόταση της Φιλοζωικής Ομοσπονδίας για υποχρεωτική στείρωση όλων των δεσποζόμενων ζώων. Ψηφίζουμε ΟΧΙ
  • Μίλησε επίσης για την ελεγχόμενη περιοχή της Παρνασσίδας τονίζοντας ότι μπορεί για ένα χρόνο μεγαλύτερο κομμάτι της περιοχής να δόθηκε στο ελεύθερο κυνήγι όμως χρειάζεται ακόμη μεγαλύτερη προσπάθεια ώστε αυτή η κατάσταση να παραμείνει.
  • Εξήρε την μεγάλη και ουσιαστική προσπάθεια της Ε’ ΚΟΗ για να επιτραπεί το κυνήγι στη Σαγιάδα.
  • Τόνισε ότι είναι επιτακτική η ανάγκη να “διεισδύσουν” κυνηγοί μέσα στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια ώστε στις αποφάσεις που παίρνονται να μπορούμε να έχουμε ουσιαστική συμμετοχή. 

Το βασικό θέμα που απασχόλησε τη φετινή συνέλευση ήταν το οικονομικό, αφού η μείωση των αδειών ενδέχεται να δημιουργήσει οικονομικά προβλήματα στις κυνηγετικές οργανώσεις αν δεν παρθούν άμεσα μέτρα.
 
Οι περισσότερες Ομοσπονδίες κατέθεσαν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους. Όλοι μίλησαν για την αναγκαιότητα να προστατευτεί με κάθε τρόπο το σώμα της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής.
 
Η πρόταση της ΚΣΕ για τη νέα ρυθμιστική είναι έτοιμη και τις επόμενες ημέρες θα κατατεθεί στο υπουργείο. Το μεγάλο ερώτημα βέβαια είναι ποιος θα υπογράψει την απόφαση για τα τέλη των αδειών και τη νέα ρυθμιστική. Ο κ. Φάμελλος ή ο υπουργός της κυβέρνησης που θα προκύψει μετά τις εκλογές της 7ης Ιουλίου; Δύσκολο και μακρύ θα είναι το φετινό καλοκαίρι.
 
Για τη νέα ρυθμιστική ο κ. Αραμπατζής τόνισε ότι επιθυμία των κυνηγετικών οργανώσεων είναι η υπογραφή μια ρυθμιστικής ίδιας με την περσινή και με την προσθήκη υπό ειδικές συνθήκες και του κυνηγιού του ζαρκαδιού.
 
Τέλος, τόνισε ότι πρέπει να είναι όλες οι κυνηγετικές οργανώσεις και οι κυνηγοί σε εγρήγορση και κυρίως ΕΝΩΜΕΝΟΙ.
 
Κείμενο και φωτό του Κωνσταντίνου Λουρή για το iHunt.gr
 
Υ.Σ. Θα πρέπει να καταλάβουν ορισμένοι “νέοι” ότι η πορεία των Κυνηγετικών Οργανώσεων είναι ΕΝΙΑΙΑ γαιτί οι κυνηγετικές οργανώσεις είναι μια μεγάλη ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ. Για αυτό ας αφήσουν κατάμερους τις βραβεύσεις και τις πλακέτες και ας στρωθούν στη δουλειά γιατί τα περιθώρια στένεψαν. Επίσης θα πρέπει να καταλάβουν ότι είναι μεγάλοι άνθρωποι και μπορούν να παρουν αποφάσεις μόνοι τους  χωρίς την καθοδήγηση των “ΑΟΡΑΤΩΝ ΧΕΡΙΩΝ”. Εκτός αν φοράν ακόμη κοντά παντελονάκια……..

Print Friendly, PDF & Email

Αφήστε ένα σχόλιο

* Χρησιμοποιώντας αυτό το έντυπο συμφωνείτε με την αποθήκευση και χειρισμό των δεδομένων σας από αυτόν τον ιστότοπο.

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα