Αρχική iHunt.gr Συναγερμος για λυσσα στο Μουζακι

Συναγερμος για λυσσα στο Μουζακι

από iHunt Team
mouzaki_lyssa

demobannerΣύμφωνα με πληροφορίες από τον Πρόεδρο του Κυνηγετικού Συλλόγου Καρδίτσας κ. Δημήτρη Παπούλια, άμεση υπήρξε η κινητοποίηση των υπευθύνων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καρδίτσας μετά από πληροφορίες κατοίκων της περιοχής Μουζακίου για μία πιθανώς λυσσύποπτη κόκκινη αλεπού που περιφερόταν στην περιοχή τους. Η Ζ’ Κυνηγετική Ομοσπονδία Θεσσαλίας και ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας αφού ενημερώθηκαν το πρωί από τον Κτηνίατρο κ. Β.Λεοντάρη υπεύθυνο της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Καρδίτσας απέστειλαν στην περιοχή τον Ομοσπονδιακό Θηροφύλακα Αλτάνη Σπύρο ο οποίος εντόπισε νεκρή τελικά την κόκκινη αλεπού που περιφερόταν στην εν λόγω περιοχή. Με κατάλληλη διαδικασία ο θηροφύλακας περισυνέλεξε το ζώο το οποίο μέσω της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας έχει ήδη αποσταλεί στην Αθήνα σε ειδικό εργαστήριο για την διαπίστωση της ακριβούς αιτίας θανάτου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Καρδίτσας απευθύνει για μία ακόμη φορά έκκληση στα μέλη του να εμβολιάσουν με αντιλυσσικό εμβόλιο όλα τα κυνηγετικά σκυλιά και τα ζώα συντροφιάς που διαθέτουν στην κατοχή τους με σκοπό να δημιουργηθεί μια ασπίδα προστασίας στο φαινόμενο της επανεμφάνισης της λύσσας.

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα