Αρχική iHunt.gr Συνεδριο ασφαλους πλοηγησης

Συνεδριο ασφαλους πλοηγησης

από iHunt Team
SIDlogo-2013

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

SVESTONOF

 

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ασφαλούς Πλοήγησης στο διαδίκτυο, το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, διοργανώνει το 1ο Συνέδριο Ασφαλούς Πλοήγησης, την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου 2013, σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών.

Στο συνέδριο θα παραστεί ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Νικόλαος Παπαγιαννόπουλος και άλλοι ανώτατοι και ανώτεροι Αξιωματικοί του Σώματος.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τρεις (3) ενότητες, οι οποίες θα διεξάγονται σε διαφορετικές αίθουσες και σε παράλληλο χρόνο και περιλαμβάνουν παρουσιάσεις από διακεκριμένους και εξειδικευμένους επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, σε θέματα που αφορούν στην Ασφαλή Πλοήγηση στο Διαδίκτυο.

Συγκεκριμένα οι τρεις θεματικές ενότητες που θα αναπτυχθούν είναι:

1η ενότητα – «Ασφάλεια Ηλεκτρονικών Πληροφοριών – Βιομηχανική Κατασκοπεία», κατά την οποία θα παρουσιαστεί το πρόβλημα της ασφάλειας των ηλεκτρονικών πληροφοριών και συγκεκριμένα του φαινομένου της ηλεκτρονικής Βιομηχανικής κατασκοπείας. 

2η ενότητα – «Κυβερνοέγκλημα και νομοθεσία» – «Κραυγές απόγνωσης – πρόληψη αυτοκτονιών», με σκοπό την ενημέρωση των δικαστικών – εισαγγελικών αρχών και κατ’ επέκταση των νομικών για τους διαδικτυακούς όρους, τη μετάλλαξη του παραδοσιακού – συμβατικού εγκλήματος σε ηλεκτρονικό και το φαινόμενο σχετικά με τις απόπειρες αυτοκτονιών, που λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. 

3η ενότητα – «Cyber bullying», που στοχεύει να προβληματίσει και να ενεργοποιήσει προς τη κατεύθυνση άμβλυνσης των συνεπειών από τη ψυχοσωματική Βία και τον εκφοβισμό που ασκείται μέσω του διαδικτύου στα παιδιά. 

Το συνέδριο θα παρακολουθήσουν εκπρόσωποι της πολιτικής, οικονομικής και πνευματικής ζωής της χώρας, επιχειρηματίες, διευθύνοντες σύμβουλοι, Δικαστές, Εισαγγελείς, Καθηγητές Νομικών Επιστημών, Δικηγόροι, Φοιτητές Νομικής και Αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και περίπου τριακόσια πενήντα (350) παιδιά – μαθητές 3ης τάξης Δημοτικού μέχρι 3ης τάξης Γυμνασίου, από δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία της Αττικής.

Οι εργασίες του συνεδρίου θα καλύπτονται ζωντανά μέσω διαδικτύου (live – streaming) στην ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας http://www.hellenicpolice.gr

Αξίζει να το παρακολουθήσετε ειδικά όσοι έχετε μικρά παιδιά. Το ξέρετε ότι 1 στα 3 παιδιά στη χώρα μας είναι θύματα διαδυκτιακού εκφοβισμού;

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα