Αρχική iHunt.gr Συνελήφθησαν άλλοι 5 αλλοδαποί με 182 (!) κιλά Κουλιάστραντο

Συνελήφθησαν άλλοι 5 αλλοδαποί με 182 (!) κιλά Κουλιάστραντο

από iHunt Team
kouliastranto1

Σύλληψη πέντε αλλοδαπών σε περιοχές του ορεινού όγκου της Καστοριάς για παράνομη συλλογή μεγάλης ποσότητας αρωματικού-θεραπευτικού φυτού (Κουλιάστραντο- Primula Veris), σε δυο διαφορετικές περιπτώσεις
 
Είχαν συλλέξει από περιοχές του Γράμμου Καστοριάς ποσότητα του αρωματικού-θεραπευτικού φυτού Κουλιάστραντο, συνολικού βάρους 182 κιλών!
 
Συνελήφθησαν χθες (03-05-2019) το απόγευμα στην Καστοριά, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης αστυνομικών του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Νεστορίου Καστοριάς και του Αστυνομικού Τμήματος Νεστορίου Καστοριάς, με τη συνδρομή της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας Καστοριάς, πέντε (5) αλλοδαποί, ηλικίας από 20 έως 55 ετών, για παραβάσεις της δασικής νομοθεσίας και της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.
 
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων αστυνομικών δράσεων για την πάταξη του διασυνοριακού εγκλήματος και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, προαναφερόμενοι αστυνομικοί, κατόπιν οργανωμένης επιχείρησης, εντόπισαν σε περιοχές του Γράμμου Καστοριάς, δυο (2) διαφορετικές ομάδες αλλοδαπών να προβαίνουν στην εκρίζωση και συλλογή αρωματικού-θεραπευτικού φυτού και ειδικότερα:
 
Τις πρωινές ώρες, χθες, σε περιοχή του Γράμμου Καστοριάς, εντόπισαν δυο (2) αλλοδαπούς, ηλικίας 55 και 20 ετών, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, φέροντας μαζί τους έναν (1) ίππο και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους δέκα εννέα (19) κιλών, με σκοπό να την εξάγουν προς πώληση στη χώρα τους.
 
Τις μεσημβρινές ώρες, χθες, σε περιοχή του Γράμμου Καστοριάς, εντόπισαν τρεις (3) αλλοδαπούς, ηλικίας 28, 34 και 28 ετών, να έχουν εισέλθει παράνομα στη χώρα, φέροντας μαζί τους τέσσερις (4) ίππους και να έχουν εκριζώσει και συλλέξει ποσότητα αρωματικού-θεραπευτικού φυτού, συνολικού βάρους εκατόν εξήντα τριών (163) κιλών, με σκοπό να την εξάγουν προς πώληση στη χώρα τους.
 
Κατασχέθηκαν συνολικά:
 
εκατόν ογδόντα δυο (182) κιλά αρωματικού-θεραπευτικού φυτού (Κουλιάστραντο) και
 
πέντε (5) ίπποι.
 
Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Νεστορίου Καστοριάς.
 
Οι συλληφθέντες, με τις σχηματισθείσες σε βάρος τους δικογραφίες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Καστοριάς.
 
https://oladeka.com/

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα