Αρχική » Grid with Sidebar » Συνεργασία της ΚΟΜΑΘ με τον Αγγλικό Οργανισμό Άγριας Πανίδας για την προστασία του κολχικού φασιανού.

Συνεργασία της ΚΟΜΑΘ με τον Αγγλικό Οργανισμό Άγριας Πανίδας για την προστασία του κολχικού φασιανού.

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Η Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης (ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ) συνεχίζοντας τις δράσεις της για την προστασία του κολχικού φασιανού και την ανάδειξη της σημασίας του είδους έχει αναπτύξει δράσεις συνεργασίας με διεθνείς οργανισμούς.
 
Έτσι μετά από το ενδιαφέρον του Παγκόσμιου Οργανισμού Φασιανοειδών (WPA-World Pheasant Association), την ειδική επιστημονική ομάδα IUCN-SSC Galliformes Specialist Group και την δημοσίευση σχετικών άρθρων σε επιστημονικά περιοδικά μεγάλο ενδιαφέρον έδειξε και ο Οργανισμός Θήρας και Προστασίας της Άγριας Πανίδας της Αγγλίας (Game & Wildlife Conservation Trust).
 
Για το λόγο αυτό στις αρχές Μαΐου 2015 ειδικός επιστήμονας από τον αγγλικό οργανισμό θα έρθει στην Ελλάδα, ώστε σε συνεργασία με την Κυνηγετική Ομοσπονδία Μακεδονίας – Θράκης να αξιολογήσει την περιοχή που αποτελεί το ενδιαίτημα του μοναδικού αυτόχθονου πληθυσμού της Ευρώπης στο Δέλτα του Νέστου και σε συνεργασία με τους επιστημονικούς συνεργάτες της ΣΤ’ ΚΟΜΑΘ να ανταλλάξουν εμπειρίες και απόψεις και να διαμορφώσουν κλίμα συνεργασίας για τη διαχείριση και διάσωση του είδους.

SVESTONOF

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ