Αρχική iHunt.gr Συνεργασια για την πυροπροστασια

Συνεργασια για την πυροπροστασια

από iHunt Team
piroprostasia

demobanner

 Σε συνέχεια της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις 12 Μαΐου 2013 υπό τον Πρωθυπουργό, ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης απέστειλε επιστολή προς τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας σχετικά με τη συνεργασία των συναρμοδίων υπηρεσιών στην αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.

Όλος ο κρατικός μηχανισμός που εμπλέκεται στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών (Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δασικές Υπηρεσίες, Πολιτική Προστασία, Περιφέρειες και ΟΤΑ) θα πρέπει να είναι σε πλήρη και συνεχή εγρήγορση και οι συναρμόδιες υπηρεσίες να συντονιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ώστε να ελαχιστοποιηθούν, στο μέτρο του δυνατού, οι απώλειες στο δασικό μας πλούτο.

Το ΥΠΕΚΑ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, εξασφάλισε από το Πράσινο Ταμείο, τον Τακτικό Προϋπολογισμό και το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων συνολικό ποσό άνω των έντεκα εκατομμυρίων Ευρώ και από το Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» το ποσό των σαράντα εκατομμυρίων για τις περιφερειακές υπηρεσίες, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα πυροπροστασίας και να υλοποιηθεί το πρόγραμμα δασοπροστασίας από τους υπαλλήλους των Δασικών Υπηρεσιών.

Όπως τόνισε στην επιστολή του ο Υπουργός Αναπληρωτής ΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, πολύ σημαντικό ρόλο στην επιτυχή έκβαση του αντιπυρικού αγώνα διαδραματίζει η πρόληψη, η οποία, προκειμένου να επιτευχθεί, απαιτεί τη μέγιστη δυνατή βελτίωση της συνεργασίας των εμπλεκόμενων υπηρεσιών.Ιδιαίτερα, Πυροσβεστική και Δασική Υπηρεσία οφείλουν να συνεργάζονται μέχρι και το τέλος της περιόδου με εντατικούς ρυθμούς και σε καθημερινή βάση. Στο πλαίσιο αυτό, είναι απαραίτητο οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε η συνεργασία αυτή να καταστεί κατ’ ουσίαν θεσμική.

Σε κάθε εκδήλωση πυρκαγιάς οι δασικοί υπάλληλοι υποχρεούνται να είναι άμεσα παρόντες και να ενημερώνουν τους Γενικούς Γραμματείς των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων συνεχώς για την εξέλιξή τους. Οι επικεφαλής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας υποχρεούνται να ενημερώνουν άμεσα και επισήμως τους δασικούς υπαλλήλους αναφορικά με την έναρξη οποιουδήποτε επεισοδίου πυρκαγιάς.

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα