Αρχική iHunt.gr Συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων από το δασαρχείο Αταλάντης

Συνεργεία δίωξης αγριόχοιρων από το δασαρχείο Αταλάντης

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Την Πέμπτη 19 Αυγούστου. Δείτε τις περιοχές…

SVESTONOF

Κατ΄εξαίρεση ελεγχόμενη δίωξη ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων, πρόκειται να πραγματοποιηθεί από το Δασαρχείο Αταλάντης, σε συνεργασία με τους Κυνηγετικούς Συλλόγους, σε περιοχές της χωρικής αρμοδιότητας του, στα πλαίσια λήψης άμεσων μέτρων, για τον έλεγχο του πληθυσμού των αγριόχοιρων και των υβριδίων αυτών.

Σκοπός του είναι να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προκαλεί η αύξηση τους, με κυριότερα τις σοβαρές ζημιές στις αγροτικές καλλιέργειες, την πρόκληση τροχαίων ατυχημάτων, αλλά και στα πλαίσια της Παθητικής Επιτήρησης για την Αφρικανική Πανώλη .

Η δράση θα πραγματοποιηθεί από ειδικό συνεργείο κυνηγών (μελών των Κυνηγητικών Συλλόγων) με την εποπτεία δασικών υπαλλήλων και ιδιωτικών θηροφυλάκων, στις πεδινές, ημιορεινές – γεωργικές περιοχές, όπου παρατηρούνται πιο συχνά τα συγκεκριμένα προβλήματα από την αύξηση του πληθυσμού των ημίαιμων μη δεσποζόμενων χοίρων και αγριόχοιρων.

Στην πρώτη περίοδο λειτουργίας τους έχει προγραμματισθεί δράση την Πέμπτη 19 Αυγούστου 2021 και αφορά τις περιοχές Δ.Κ. Αταλάντης και Τ.Κ Καλαποδίου, Δήμου Λοκρών. Τα συνεργεία θα βρίσκονται και θα ενεργούν στις θέσεις «Αγ. Βλάσιος », «Αγ. Παρασκευή» και «Κουτσικάς» από τις 06.00 μέχρι και τις 10.00 π.μ.

«Η Υπηρεσία μας ενημερώνει όλους όσοι δραστηριοποιούνται στις ανωτέρω αναφερόμενες περιοχές, ότι θα πρέπει να προσέχουν ιδιαίτερα και να μην κυκλοφορούν, κατά το δυνατόν, την ημέρα και ώρες που έχει προγραμματιστεί η δίωξη στις συγκεκριμένες περιοχές», σημειώνει το Δασαρχείο που έχει ζητήσει τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας , των Ο.Τ.Α , και των Κυνηγητικών Συλλόγων να συμβάλουν στην λήψη μέτρων επιτήρησης των περιοχών και των ωρών που επιχειρούν τα συνεργεία, ώστε κατά το δυνατόν να ελαχιστοποιηθεί, για την ασφάλεια των πολιτών, η κινητικότητα τους .

Lamiareport.gr


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα