Αρχική iHunt.gr Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να στήσει ο κ. Φάμελλος

Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να στήσει ο κ. Φάμελλος

από iHunt Team
lfui1l1ixfkigmc9oaos

demobanner

Συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων θέλει να συστήσει ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος.
 
Συνεργεία εξόντωσης των αγριόχοιρων σε περιοχές που υπάρχει υπερπληθυσμός του είδους θέλει να δημιουργήσει ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Φάμελλος. Οι ζημιές που προκαλούν οι αγριόχοιροι σε πολλές περιοχές της χώρας έχουν προβληματίσει την ηγεσία των αρμόδιων υπουργείων και ένα από τα μέτρα που εξετάζονται και ίσως υλοποιηθούν σύντομα είναι συνεργεία εξόντωσης αγριόχοιρων.
 
 
Τα συνεργεία αυτά θα αποτελούνται από κυνηγούς μέλη κυνηγετικών συλλόγων, δασικούς υπαλλήλους και θηροφύλακες και η δράση τους θα είναι και εντός αλλά και εκτός κυνηγετικής περιόδου. Μάλιστα έχουν γίνει οι παρατίτητες διεργασίες και είμαστε ένα βήμα πριν την υπογραφή της ανάλογης απόφασης από τον κ. Φάμελλο.
 
Ένα άλλο μέτρο που εξετάζεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος είναι η παράταση της κυνηγετικής περιόδου για τον αγριόχοιρο. Δηλαδή ή να αρχίσει νωρίτερα η κυνηγετική περίοδος ή να τελειώσει αργότερα ή ακόμη και να προστεθεί άλλη μια ημέρα εκτός από την Τετάρτη, το Σάββατο και την Κυριακή. 
 
Βέβαια κάποιος θα πρέπει να εξηγήσει στον κ. Φάμελλο και τους συμβούλους του ότι η νόμιμη θήρα σε ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ δεν μπορεί να μειώσει ή να εξαλείψει θηραματικούς πληθυσμούς.  
 
Αλήθεια γιατί δεν εξετάζονται από το υπουργείο κάποια αντίστοιχα μέτρα για τους λύκους; Γιατι δεν γίνεται καταμέτρηση του είδους; Μήπως γιατί ο κ. Φάμελλος συναντάει αντιδράσεις από τις ΜΚΟ που ασχολούνται με το λύκο;
 
Κώστας Λουρής για το iHunt.gr
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα