Αρχική iHunt.gr Συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού των κυνηγετικών φυσιγγίων

Συνεχίζεται η προσπάθεια περιορισμού των κυνηγετικών φυσιγγίων

από iHunt Team

Νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης για τον περιορισμό των φυσιγγίων που μπορεί να κατέχει ένας κυνηγός σε μόλις ….300 επανέφεραν αυτή την εβδομάδα προς υπογραφή οι υπηρεσίες του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη,!!

Υπενθυμίζουμε ότι, λίγο πριν ξεκινήσει η νέα κυνηγετική περίοδος αποκαλύφθηκε ότι γίνεται προσπάθεια να περιοριστούν σε 200 τα φυσίγγια (ΜΟΝΟ εμείς είχαμε αναδείξει το θέμα) που μπορούν να “κατέχουν” -προσέξτε όχι να μεταφέρουν, ή να αγοράζουν – αλλά να έχουν σε σπίτι,αυτοκίνητο ή κυνηγετικό γιλέκο οι νόμιμοι κυνηγοί, εν μέσω “θερινής ραστώνης” και άνευ λόγου δημόσιας ασφάλειας.

Δυστυχώς, κάποια κυνηγετικά έντυπα, πήραν στο λαιμό τους την ηγεσία της ΚΣΕ και έγραψαν με πηχιαίους τίτλους ότι η ΕΛ.ΑΣ δεν θα προχωρήσει στην έκδοση της απόφασης!

Τώρα, στο νέο σχέδιο υπουργικής απόφασης, που είναι έτοιμο προς υπογραφή, εμπλέκουν τα κυνηγετικά φυσίγγια με τις σφαίρες πιστολιών-περιστρόφων και ζητάνε την ασφαλή φύλαξη σε ερμάριο (!) και την υποχρεωτική τοποθέτηση συναγερμού στο σπίτι του κυνηγού!!

Η λεπτομέρεια αυτή είναι ουσιαστική γιατί σημαίνει ότι αν κάποιος πολίτης βρεθεί να μην διαθέτει ερμάριο και συναγερμό στο σπίτι του, τότε θα αρκεί ένα μόνο φυσίγγιο άνω των 300 που περιγράφει η απόφαση, για να κατηγορηθεί με την διαδικασία του Αυτόφωρου, για παράβαση του νόμου “περί όπλων”.

«Για να γίνει αντιληπτό το “παράδοξο” της απόφασης, αναφέρουμε ότι η απόφαση υποτίθεται ότι απορρέει από τον εκσυγχρονισμό των διατάξεων περί όπλων σε ευρωπαϊκά πρότυπα.

Όμως καμία παρόμοια διάταξη δεν υπάρχει σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο, το οποίο μάλιστα εξαιρεί συγκεκριμένα κυνηγούς και σκοπευτές κυνηγετικών όπλων από τέτοιους περιορισμούς.

Μάλιστα η ΚΣΕ απέστειλε έγκαιρα τόσο στον υπουργό κ.Χρυσοχοίδη όσο και στον υφυπουργό κ. Οικονόμου, τα επίσημα στοιχεία από την FACE (ΕΥΡΩΠΙΚΉ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΥΝΗΓΏΝ) ότι σε καμμία χώρα- μέλος της Ευρωπαικής Ένωσης , ΔΕΝ ΥΠΆΡΧΕΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΌΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΟΧΉ ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΏΝ ΦΥΣΙΓΓΊΩΝ…

Θα επανέλθουμε σύντομα με νέες αποκαλύψεις αλλά και νέο άρθρο για τις… πανάκριβες αλλαγές στα κυνηγομάγαζα, που θα απειλήσουν τον κλάδο με λουκέτα.

Ο Εκηβόλος 

 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα