Αρχική iHunt.gr Συνεχόμενα τροχαία ατυχήματα με ζαρκάδια

Συνεχόμενα τροχαία ατυχήματα με ζαρκάδια

από iHunt Team
zarkadi

Το πέμπτο κατά σειρά τροχαίο ατύχημα συνέβη την 27-3-2016 με θύμα ένα αρσενικό Ζαρκάδι στην περιοχή της Εορδαίας και συγκεκριμένα στον κάθετο άξονα της Εγνατίας Οδού σε μικρή απόσταση από την Ανατολική έξοδο προς Πτολεμαΐδα στον κόμβο του Ανατολικού.
 
Για το περιστατικό ενημερώθηκε αρχικά η Θηροφυλακή από μέλος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας και κατόπιν με την συνδρομή των θηροφυλάκων που υπηρετούν στην έδρα του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας και των δασοφυλάκων που υπηρετούν στο Δασαρχείο Κοζάνης, το Ζαρκάδι μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική υπηρεσία για την περαιτέρω διαδικασία. 
 
 
Να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια παρατηρείτε αύξηση του πληθυσμού του συγκεκριμένου είδους και αυτό οφείλετε κυρίως στην προσπάθεια των ανδρών της θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων να πατάξουν τα φαινόμενα της παράνομης θήρας που σε αρκετά μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει. Δυστυχώς όμως πολλά ζώα της άγριας πανίδας χάνουν την ζωή τους στους αυτοκινητόδρομους. Καλό θα ήταν να καταγραφούν τα σημεία –περάσματα και να τοποθετηθούν κατάλληλες προειδοποιητικές σημάνσεις.
 

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα