Αρχική iHunt.gr ΣΥΡΙΖΑ, αντικυνηγετικος φανατισμος, πολιτικη αυτοκτονια και στο βαθος χαος

ΣΥΡΙΖΑ, αντικυνηγετικος φανατισμος, πολιτικη αυτοκτονια και στο βαθος χαος

από iHunt Team
huntersunsetv3

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για το οποίο μπορούμε να καυχιόμαστε οι κυνηγοί, είναι το γεγονός πως ουδέποτε βάλαμε τα κομματικά πάνω από τη δραστηριότητά μας σε μία χώρα που το κράτος και η πολιτική είναι τα κόμματα και όχι οι πολίτες.
Ανεξάρτητα από τα πολιτικά πιστεύω καθενός, το κυνήγι σαν δραστηριότητα μας ενώνει τόσο που αποτελούμε ενδεχομένως τη μοναδική κοινωνική ομάδα, η οποία δε συσπειρώνεται μαζικά πίσω από ένα κόμμα και δεν έχει ποτέ διαμορφώσει «τάσεις» ή «επιρροές», κανένας από τους εκπροσώπους μας.
 
Διαβάζοντας όμως πρώτα την επιστολή του ωρίωνα, από την οποία ενημερώθηκα για τις «προθέσεις» του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι, διαβάζοντας μετά την ανάλυση του Νικήτα Κυπρίδημου, ακούγοντας στο ραδιόφωνο τη συνέντευξη του Προέδρου της ΚΣΕ σχετικά με τη στάση που κρατά ο ΣΥΡΙΖΑ απέναντί μας, διαβάζοντας μετά την ανακοίνωση της ΚΣΕ και διαβάζοντας τελευταία τις δηλώσεις των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ για τους κυνηγετικούς συλλόγους που εναντιώνονται στο κόμμα τους προεκλογικά με βάσει τις θέσεις του κόμματος για το κυνήγι, πολύ φοβάμαι πως όλα τα παραπάνω θα αλλάξουν στις επερχόμενες εκλογές και οι μόνοι που δε θα φταίμε θα είμαστε εμείς.
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στη θέση του ΠΑΣΟΚ και με σημαντικό ποσοστό από τους ψηφοφόρους του, φαίνεται στις δημοσκοπήσεις ως πρώτο κόμμα, αν και απέχει από  την αυτοδυναμία.
Την κριτική που ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή κυβέρνηση τη γνωρίζουμε όλοι και δε χρειάζεται να αναλυθεί εδώ. Η κριτική αυτή, ως θεμέλιο λίθο, έχει την αρχή πως ο ΣΥΡΙΖΑ, σε αντίθεση με τη σημερινή κυβέρνηση, θα πατάξει τη διαφθορά, θα εφαρμόσει την αξιοκρατία, την ισότητα και πολλές άλλες αρχές που είναι αλήθεια πως έχουν χαθεί εδώ και καιρό από τον τόπο μας, με αποκλειστική ευθύνη των Κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.
 
Έρχεται λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ, ως πιο κοινωνικός, πιο δίκαιος, πιο ανθρώπινος και πολλά άλλα. Το αν και κατά πόσον πραγματικά μπορεί να εφαρμόσει τα προγράμματά του, δε μπορεί κανείς από μας να το προεξοφλήσει με βεβαιότητα. Η μόνη εξαίρεση κοινωνικής ομάδας που θα μπορούσε να αμφισβητήσει το «καλό» πρόσωπο (ή προσωπείο) του ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς μικροπολιτικές ή ιδεολογικές σκοπιμότητες φαίνεται δυστυχώς πως είμαστε οι κυνηγοί.
 
Και τούτο διότι, οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι που δόθηκαν για εσωτερική διαβούλευση, σημαίνουν στην ουσία την κατάργηση του κυνηγιού και των κυνηγετικών οργανώσεων, χωρίς όμως αυτές οι προτάσεις να συνοδεύονται από την παραμικρή τεκμηρίωση για την αναγκαιότητα ή τη σκοπιμότητά τους.
 
Όπως ακριβώς τα ακροδεξιά κόμματα, (στα οποία υποτίθεται βρίσκεται απέναντι ιδεολογικά ο ΣΥΡΙΖΑ), λένε π.χ. ανοιχτά ή φανερά, «έξω οι μετανάστες», χωρίς καμία διάκριση και συνδέουν κάθε έγκλημα με τους μετανάστες, ενώ όλοι γνωρίζουμε πως για τη χρεωκοπία της χώρας, που είναι το μεγαλύτερο έγκλημα δεν ευθύνονται ξένοι αλλά εμείς και οι πολιτικοί μας, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ λέει «έξω» οι κυνηγοί, χωρίς καμία διάκριση, καμία τεκμηρίωση, καμία επιστημονική προσέγγιση και τελικά χωρίς καμία ηθική.
 
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δέχεται άνευ όρων το συστηματικά εκπεφρασμένο στα ΜΜΕ φανατισμό και μίσος των φιλόζωων απέναντι στους κυνηγούς και το κυνήγι. Το γεγονός αυτό, αν τελικά εφαρμοστεί στην πράξη, θα επιβεβαιώσει με το χειρότερο τρόπο πως όχι μόνο προοδευτικοί και αριστεροί δεν είναι στο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αντίθετα, εφαρμόζουν τις θεμελιώδεις πρακτικές της χρεωκοπίας όπως είναι το ρουσφέτι το ψηφοθηρικό, που βασίλευε τόσα χρόνια με το δικομματισμό, για να ικανοποιήσουν τις ορέξεις των φανατικών φιλόζωων που αποτελούν μεγάλο μέρος της δεξαμενής ψήφων του ΣΥΡΙΖΑ.
 
Άλλαξε ο Μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς δηλαδή.
 
Γιατί, όταν για το ψάρεμα που συνιστά επίσης δολοφονία και μάλιστα ασύγκριτα μεγαλύτερης κλίμακας, (με όρους φιλοζωικούς πάντα), μιλάς για «ανάπτυξη» και κουραφέξαλα και για το κυνήγι (που γίνεται μόνο ερασιτεχνικά, άρα σε μακράν μικρότερη κλίμακα) μιλάς στεγνά για κατάργηση (βλ. ανάλυση Κυπρίδημου), τότε φίλε, είσαι απλά τα ίδια και χειρότερα με αυτούς που θες να αντικαταστήσεις.
 
Εξυπηρετείς σε εντεταλμένη υπηρεσία τις αδηφάγες ορέξεις κάποιων ψηφοφόρων και στελεχών σου και αγνοώντας επιδεικτικά το ότι αυτές στρέφονται αυθαίρετα και αναίτια ενάντια σε μία κοινωνική ομάδα, που παρά τη διαχρονικά εχθρική σου στάση, έχει στις τάξεις της όχι μόνο ψηφοφόρους, αλλά και υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποδεικνύει πως σε αντιμετωπίζει αν μη τι άλλο με ουδετερότητα.
 
Η παραπάνω προσέγγιση, καταργεί κάθε έννοια ισότητας, αναλογικότητας, επιστημονικής τεκμηρίωσης, και πολιτικής ηθικής. Καταργεί επομένως και όλη την ρητορική της «σωτηρίας της χώρας» που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό ο ΣΥΡΙΖΑ και αναμένεται να κορυφωθεί τώρα προεκλογικά.
 
Αν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε εξασφαλίσει τα κουκιά, τότε το πρόβλημα θα μπορούσε κανείς επιφανειακά να πει πως το έχουμε εμείς (αν και πάλι αυτό δεν ισχύει). Τώρα όμως που τα κουκιά (βλ.αυτοδυναμία) δε φαίνεται να βγαίνουν, έχοντας αρκετούς υποψήφιους και ψηφοφόρους να είναι κυνηγοί, είναι απορίας άξιο το πώς και το γιατί λειτουργεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τόσο δογματικό τρόπο ενάντια στους κυνηγούς αλλά ακόμη και στο ίδιο του το συμφέρον.
 
Επειδή όμως τα πολλά λόγια είναι φτώχεια και έχουμε κουραστεί όλοι από τις αναλύσεις επί αναλύσεων, θα παραθέσω παρακάτω τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι και ση συνέχεια τις προτάσεις της συντακτικής ομάδας του ihunt, τόσο προς τους κυνηγούς, όσο και προς τα όποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τύχει να διαβάσουν αυτές τις αράδες.
 
ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (δεν υπάρχουν στην επίσημη ιστοσελίδα, αλλά στη σελίδα ecoleft.gr με το σήμα του κόμματος δίπλα. Δεν έχουν διαψευστεί μέχρι σήμερα.)
(Η στάση μας δεν είναι στάση απλώς «ζωόφιλων» αλλά συνειδητοποιημένων πολιτών | Ecoleft )
 
«Είναι φανερό ότι μια συλλογικότητα που αγωνίζεται για τα δικαιώματα και την προστασία των ζώων ως απώτερο στόχο και ευχή θέτει την κατάργηση του κυνηγιού, μιας παραδοσιακής και στα παλιά χρόνια αναγκαίας για το ανθρώπινο είδος δράσης, που όμως στη σύγχρονη εποχή συνιστά ένα βάρβαρο, στην ουσία του, σπορ, έναν άχρηστο αναχρονισμό, ηθικά καταδικαστέο και κοινωνικά και περιβαλλοντικά προβληματικό [κουλτούρα των όπλων, εθισμός στη θανάτωση νοημόνων και συναισθανόμενων πλασμάτων, συχνά κυνηγετικά ατυχήματα κλπ. ].
 
Στο πλαίσιο αυτό, αρνούμαστε τους ισχυρισμούς των κυνηγών ότι είναι «διαχειριστές της φύσης και οικολόγοι» και επισημαίνουμε την οικονομική διαπλοκή που προωθεί, για προφανή οφέλη, την κυνηγετική δραστηριότητα στη χώρα μας. Ρεαλιστικά μιλώντας, και λαμβάνοντας υπόψη όλες τις παραμέτρους του ζητήματος, στη σημερινή συγκυρία διεκδικούμε τα αυτονόητα και τα εφικτά και προτείνουμε επιγραμματικά:
 
– Αυστηρή εφαρμογή της κείμενης νομοθεσίας περί των αδειών για το κυνήγι. Πρόσφατη έρευνα της VPRC αποδεικνύει με συγκεκριμένα στοιχεία ότι ο πληθυσμός των ενεργών κυνηγών ανέρχεται σε 500.000 περίπου (13% του ανδρικού πληθυσμού), τη στιγμή που επίσημα οι κυνηγετικές άδειες δεν ξεπερνούν τις 270.000. Συνεπώς υπάρχουν 230.000 παράνομοι οπλοφόροι λαθροθήρες.
 
–  Περαιτέρω περιορισμό της κυνηγετικής δραστηριότητας, τόσο χρονικά όσο και χωρικά.
 
– Δημιουργία καινούργιων και επέκταση των υφιστάμενων πάρκων άγριας ζωής όπου θα απαγορεύεται αυστηρά το κυνήγι.
 
– Ουσιαστική και αποτελεσματική πάταξη της λαθροθηρίας, με αυτόφωρες διαδικασίες και απονομή δικαιοσύνης στο ελάχιστο δυνατό διάστημα, με παράλληλη σημαντική αύξηση των σχετικών προστίμων.
 
– Δημιουργία σύγχρονου σώματος θηροφυλάκων που δεν θα εξαρτάται από το κυνηγετικό λόμπι.»
 
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ
 
Από τα παραπάνω γίνεται προφανές το γεγονός πως δεν τίθεται ζήτημα επιστημονικής προσέγγισης για το κυνήγι. Αυταρχικά, χωρίς έστω την παραμικρή παράθεση επιχειρημάτων, ο ΣΥΡΙΖΑ θα το περιορίσει μέχρι πλήρους απαγόρευσης, μιας και αυτό είναι και η «ευχή και ο στόχος» των στελεχών του που προέρχονται από το σκληρό πυρήνα των πιο φανατικών ζωόφιλων.
 
Παρόλα αυτά, ακόμη και σήμερα, διατηρούμε την ελπίδα πως τα παραπάνω θα διαψευστούν ή δεν θα εφαρμοστούν. Και αυτό όχι για το κυνήγι, αλλά γιατί αλλιώς θα καταρριφθεί το σύνολο της ρητορικής του ΣΥΡΙΖΑ περί ισότητας, αξιοκρατίας και δε συμμαζεύεται, στην οποία έχουν επενδύσει πολλοί από μας. Αρκεί να ρίξουν εκεί στο ΣΥΡΙΖΑ μια ματιά στο εξωτερικό για να δούνε τι γίνεται και ίσως να το ξανασκεφτούν.
 
 • Να δουν πως στην Αμερική η διαχείριση των Εθνικών Πάρκων γίνεται με τα έσοδα από τη θήρα.
 • Να δούνε πως στην Ευρώπη στο βραβευμένο ως καλύτερο Εθνικό Πάρκο από πλευράς διαχείρισης, επιτρέπεται η άσκηση της θήρας.
 • Να δούνε τη Γαλλία που είναι ίσως η πιο οργανωμένη χώρα σε επίπεδο κυνηγιού για το πώς διαχειρίζεται τη θήρα.
 • Να δουν πως παρά το κυνήγι του αγριόχοιρου και του αγριοκούνελου, τα είδη αυτά όχι μόνο αυξάνονται αλλά προκαλούν τεράστιες ζημιές στο γεωργικό κεφάλαιο.
 • Να δουν πως το κυνήγι υμνήθηκε από τα αρχαία χρόνια στην Ελλάδα με την ύπαρξη θεάς που ήταν αφιερωμένη σε αυτό, γεγονός που σημαίνει πολλά.
Και πολλά άλλα που δεν είναι της παρούσης.
 
Σε κάθε περίπτωση, οι άνθρωποι που υπογράφουν τα παραπάνω δε γνωρίζουν τι σημαίνει κυνήγι και ποιο είναι το αποτύπωμά του στο φυσικό περιβάλλον.
 
 • Δε γνωρίζουν τι σημαίνει κυνηγός και πως ο συγκεκριμένος όρος περιλαμβάνει έννοιες, αρχές και αξίες πολύ βαθύτερες του απλού «σκοτώνω το ζωάκι».
 • Δε γνωρίζουν πως υπήρξαν και υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένοι καλλιτέχνες που ήταν και είναι κυνηγοί και ψαράδες (Ενδεικτικά : Έρνεστ Χέμινγουει, Ιωάννης Κονδυλάκης).
 • Δε γνωρίζουν πως από τα 442 είδη πτηνών της Ελλάδας κυνηγιούνται μόλις 32 και κανένα από αυτά δεν είναι και δεν υπήρξε απειλούμενο.
 • Δε γνωρίζουν πως για την πάταξη της λαθροθηρίας για την οποία υποτίθεται πως ενδιαφέρονται, οι νόμιμοι κυνηγοί είναι οι μόνοι που πραγματικά παράγουν έργο εδώ και δεκαπέντε χρόνια με την ίδρυση της θηροφυλακής των κυνηγετικών οργανώσεων αλλά και με τη στάση των νόμιμων απέναντι στους παράνομους κυνηγούς.
 • Δε γνωρίζουν ή κάνουν πως δε γνωρίζουν πως με τις πρακτικές υπό τις οποίες παράγεται σήμερα η τροφή μας (τις οποίες υποτίθεται «πολεμά ο ΣΥΡΙΖΑ), το κρέας που  είναι απαραίτητο για τον άνθρωπο υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο ποιοτικά, με αποτέλεσμα το κυνήγι να επιστρέφει σταδιακά εκεί που ξεκίνησε, στο να αποτελεί δηλαδή πηγή ποιοτικής τροφής, σε σχέση με οτιδήποτε άλλο πλην των ζώων ελευθέρας βοσκής που κυκλοφορεί.
 • Δε γνωρίζουν πως στην Ελληνική επαρχία που έχει ρημαχτεί από τις πρακτικές του μνημονίου, το κυνήγι αποτελεί τη μοναδική διέξοδο για πολλούς ανθρώπους. Αυτούς τους ηρωικούς ανθρώπους που κρατάνε θερμοπύλες.
Και πολλά άλλα που επίσης δεν είναι της παρούσης.
 
Με βάση τα παραπάνω, οι προτάσεις της συντακτικής ομάδας του ihunt για το τι πρέπει να κάνουμε οι κυνηγοί στο ενδεχόμενο να επικρατήσουν οι ακραίες ζωοφιλικές τάσεις σε ότι αφορά στη διαμόρφωση θέσης για το κυνήγι στο ΣΥΡΙΖΑ, διαμορφώνονται ως εξής:
 
1. Ερώτηση προς τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ που δεν είναι κυνηγοί:
Σε κάθε περιοχή, υπάρχουν υποψήφιοι του ΣΥΡΙΖΑ. Κάποιοι από αυτούς είναι κυνηγοί και κάποιοι όχι. Τόσο ατομικά, όσο και μέσα από τους Συλλόγους μας, μπορούμε οι κυνηγοί να θέσουμε τώρα πριν να είναι αργά, τους υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ ενώπιον των ευθυνών τους θέτοντας το εξής απλό ερώτημα: 
«Οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ (εφόσον ισχύουν όπως διατυπώνονται παραπάνω), ισοδυναμούν με κατάργηση της θήρας και των κυνηγετικών οργανώσεων, χωρίς όμως να παρατίθεται καμία επιστημονική τεκμηρίωση για αυτό. Συμφωνείτε με την παραπάνω αυταρχική αντιμετώπιση των κυνηγών από το κόμμα σας ναι ή όχι. 
 
2. Ερώτηση προς τους κυνηγούς στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ:
Η παραπάνω στάση του κόμματος πρώτα από όλους πλήττει εσάς. Υπηρετείτε ένα κόμμα που θεωρητικά πρεσβεύει τη δημοκρατία, την ισότητα, την ηθική και την αξιοκρατία και βρίσκεστε αντιμέτωποι με την κατάργηση του θεμελιώδους για σας, δικαιώματος στη θήρα (εφόσον είστε πραγματικοί κυνηγοί), με τον πιο δογματικό τρόπο.
Το ίδιο σας το κόμμα θέτει εκβιαστικά το δίλημμα, κυνηγός ή στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (μιας και αν επικρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το κυνήγι θα οδεύσει προς πλήρη κατάργηση σύμφωνα με τα παραπάνω). Τι απαντάτε σε αυτό; Ποια η θέση σας στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το κυνήγι και τι θα κάνετε να τις αλλάξετε;
 
Όσοι επιθυμούν να συνεκτιμήσουν την παράμετρο «κυνήγι» στα κριτήρια με τα οποία θα ψηφίσουν στις επερχόμενες εκλογές, εκτιμούμε πως αρκεί να θέσουν τα παραπάνω ερωτήματα στους τοπικούς υποψηφίους και ανάλογα με τις απαντήσεις που θα πάρουν να πράξουν στις εκλογές.

Εμείς δε θα φτάσουμε ποτέ να πούμε «μην ψηφίζετε ΣΥΡΙΖΑ», όπως δε θα το πράξουμε με κανένα κόμμα. Σε κάθε περίπτωση όμως που απειλείται το κυνήγι και οι κυνηγετικές οργανώσεις, έχουμε κάθε δικαίωμα να αντιταχθούμε στα πλαίσια που ορίζει ο νόμος και η ηθική.
 
Υ.Γ.1. Γράφω από αυτή τη στήλη εδώ και ενάμιση χρόνο τώρα πως δεν είναι στην αντιπαράθεση οι λύσεις, αλλά στην ομόνοια, στη συνεργασία, στην αλληλεγγύη και στην ανοχή του διαφορετικού. Δεν επιτρέπει άλλο αλληλοσπαραγμό η κατάσταση που ζούμε. Αλλού είναι τα αίτια και αλλού τα ψάχνουν όσοι σπέρνουν ή υιοθετούν τη διχόνοια. Και πάντα υπάρχουν καλοθελητές από πίσω που κάνουνε χρυσές δουλειές με το αίμα των ηλίθιων, των τραγικών που σκοτώνονται μεταξύ τους.
 
Βρίσκομαι όμως μετά τις τελευταίες εξελίξεις ένα βήμα, πριν αφήσω από μέσα μου να βγει η κραυγή της διχόνοιας και του αλληλοσπαραγμού.
 
Σε μία τόσο τραγική κατάσταση για τη χώρα, κάποιοι, που προφανώς δεν πείνασαν, δεν κρύωσαν και δεν θα πεινάσουν ούτε θα κρυώσουν, κάποιοι που απομονώθηκαν στα μεγάλα αστικά κέντρα σε τέτοιο βαθμό που τώρα βλέπουν αρνάκι και κατουριόνται πάνω τους από τη χαρά της «επαφής με τη φύση», βρίσκονται ένα βήμα πριν γίνουν Υπουργοί Περιβάλλοντος και πάρουν τις τύχες μας στα χέρια τους.
 
Και δηλώνουν χωρίς καμία αναστολή και μάλιστα εκ των προτέρων, πως τη δική μας την τύχη, των κυνηγών, θα την τσακίσουνε ακόμη περισσότερο. Θα μας καταστρέψουν τον ίδιο τον τρόπο ζωής μας, σε ένα φανατικό παραλήρημα, μίγμα του γελοίου και του τραγικού.
 
Ακόμη και τώρα, με τη θηλιά στο λαιμό, συνιστώ ψυχραιμία. Δε θέλω ακόμη να ξεστομίσω λέξεις ή φράσεις που θα πυροδοτήσουν οποιασδήποτε μορφής στείρα αντιπαράθεση, με την ελπίδα έστω στο τέλος να επικρατήσει η λογική.
 
Σε περίπτωση όμως που έστω και εν μέρει οι προγραμματικές προτάσεις για το κυνήγι υλοποιηθούν και κυρίως αν όλα αυτά γίνουν χωρίς έστω τη συνεργασία ή τη γνωμοδότηση των κυνηγετικών οργανώσεων, θα υπερασπιστώ με κάθε τρόπο τα δικαιώματά μου, ακόμη και αν χρειαστεί να παραβώ τις παραπάνω αρχές μου.
 
Και εκεί δεν θα υπάρχουν νικητές, όπως ποτέ δεν υπήρξαν. Θα υπάρχουν μόνο χαμένοι.
 
Υ.Γ.2. Γύρω από το ενδεχόμενο εκλογών αναπτύσσονται πολλά σενάρια, ανάλογα κάθε φορά από τη μεριά ή το κόμμα που βλέπει κανείς τα πράγματα. Οι κυνηγοί, όπως αναφέρεται και πιο πάνω, τηρούμε αποστάσεις από κάθε κομματική και μικροπολιτική σκοπιμότητα. Θεωρούμε βέβαιο όμως το γεγονός πως αν δεν προκύψει κυβέρνηση άμεσα όταν προκηρυχτούν εκλογές και πάμε σε επαναληπτικές εκλογές, θα ενισχυθεί ανεξέλεγκτα η ούτως ή άλλως αυξημένη αστάθεια και κοινωνική αναταραχή.
 
Σε αυτά τα πλαίσια, θα πρέπει να επικρατήσουν οι φωνές της συνεργασίας και της ανοχής, μπας και μπορέσουμε κάποτε να βγούμε από αυτό το θανατηφόρο παιχνίδι που παίζουν κάποιοι στις πλάτες των λαών με χρεωκοπίες και πολέμους. 
 
Έτσι, η στάση του ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στο κυνήγι και η απώλεια ψήφων που αναμένεται να υπάρξει για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης από πλευράς κυνηγών και συγγενών και φίλων τους αν παραμείνουν ως έχουν τα πράγματα, θα συμβάλλει μεταξύ άλλων ενδεχομένως σε σημαντικό βαθμό και στο χειρότερο σενάριο που δεν είναι άλλο από την ακυβερνησία της χώρας.
 
Ακόμη και αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν ενδιαφέρεται για την αυτοδυναμία ή για τις ψήφους των κυνηγών, δε μπορεί να κλείνει τα μάτια στο πόσο καταστροφική πρόκειται να είναι για τη χώρα η επιλογή του φανατισμού και της θεσμικής εφαρμογής του μίσους, όχι μόνος στους κυνηγούς, αλλά σε οποιαδήποτε περίπτωση αναπτύσσονται ακραίες προσεγγίσεις.
 
Σε αυτό το μήκος κύματος, μεταφέρω από την Αυγή, που πρόσκειται στο ΣΥΡΙΖΑ, απόσπασμα από ένα ενδιαφέρον άρθρο που θέτει σε κάποιο βαθμό αντίστοιχους προβληματισμούς, όχι φυσικά γύρω από το κυνήγι, αλλά γενικά γύρω από τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει εκλογών.
 
«Πολλοί όμως αμφιβάλλουν για το πόσο διαφορετική θα είναι η πολιτική του (ΣΥΡΙΖΑ) από εκείνη που εφαρμόζεται τώρα αν κερδίσει τις εκλογές. Κι αυτό έχει σχέση και με την καθαρότητα και με την εκφορά του πολιτικού λόγου, δηλαδή και με τις θέσεις που επιλέγονται ή δεν επιλέγονται και με τα πρόσωπα.»
(πηγή: http://www.avgi.gr/article/5157991/o-susxetismos-ton-dunameon)
 
Μεταφέρω επίσης και μία εξαιρετική κατά τη γνώμη μου ανάλυση, που καταγγέλλει την προσέγγιση «να φύγετε εσείς, να έρθουμε εμείς»
 
«Αυτό το νήμα σκέψεων ξεκίνησε να ξετυλίσσεται τις προάλλες, όταν είδα στο δρόμο αυτή την αφίσα της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ. Με τρόμαξε. Γιατί δεν αναφέρεται στην εξάλειψη του φόβου. Δεν αναφέρεται στην χαρά της ζωής. Στη δημιουργία. Στον αγώνα για ίσα δικαιώματα. Το μόνο που συμβαίνει, στην αφίσα, είναι ότι ο φόβος αλλάζει πλευρά. Αν πριν φοβόσουν τους από “δω, τώρα θα πρέπει να φοβάσαι τους από ΄κει.
«ΤΩΡΑ ΜΙΛΑΜΕ ΕΜΕΙΣ!» φωνάζει η Νεολαία.
 
Έτσι συνεχίζεται το ίδιο μοτίβο, αυτό που πάντα ζούμε, αυτό που οδήγησε τον άνθρωπο στο προτελευταίο σκαλί, λίγο πριν την εξάλειψη: Εμείς κι αυτοί.
 
Η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να έχει το κεφάλι της πιο ανοικτό και τις κεραίες της διάπλατα απλωμένες. Να καταλάβει ότι οι άνθρωποι χρειάζονται ελπίδα, όχι φόβο.
 
Και να φτιάξει κάτι σαν εκείνο το σύνθημα που έριξε τον Πινοσέτ: “Χιλή, η ευτυχία έρχεται”. (διαβάστε παλιότερο κείμενο «Ο δικτάτορας, ο διαφημιστής και τα περιττώματα των βασιλικών αλόγων»)
 
Η επικοινωνία είναι αποτελεσματική όταν είναι απολαυστική, όταν ο δέκτης απολαμβάνει το ερέθισμα. Όταν αισθάνεται ότι θέλει να είναι μαζί σου -στο διαδίκτυο, στο δρόμο, στην επανάσταση.
 
Όχι όταν σε φοβάται.»
(πηγή: http://www.ramnousia.com/2015/01/blog-post_3.html)
 
 
O Τρυποφράχτης

 

SVESTONOF
email : tripofraxtis@ihunt.gr

 

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα