Αρχική iHunt.gr Συσκεψη για τα αγριοκουνελα της Λημνου

Συσκεψη για τα αγριοκουνελα της Λημνου

από iHunt Team
604-rabbit2

demobanner

 Στις 26-02-2013, στις 12:00 το μεσημέρι, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη με τη συμμετοχή του Γενικού Διευθυντή Δασών και Αγροτικών Υποθέσεων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κ. Νίκου Θεοδωρίδη, των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων της Κεντρικής Υπηρεσίας της Ειδικής Γραμματείας Δασών του ΥΠΕΚΑ, καθώς και των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων του ΕΛΓΑ, στα γραφεία της Ειδικής Γραμματείας Δασών, προκειμένου να εξεταστεί το μεγάλο πρόβλημα των ζημιών που προκαλούνται από τα αγριοκούνελα στις αγροτικές καλλιέργειες της νήσου Λήμνου.
Η νήσος Λήμνος, ως γνωστόν, υπάγεται δασικά στο Δασονομείο Λήμνου της Διεύθυνση Δασών Λέσβου, της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.
Από το 2007 τα αγριοκούνελα, λόγω της ραγδαίας αύξησης του πληθυσμού τους, αποτελούν ασφαλιστικό κίνδυνο που καλύπτει ο ΕΛΓΑ. Όμως τα τελευταία χρόνια, καθώς έχουν αυξηθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό οι ζημιές που προκαλούν στις καλλιέργειες του νησιού, υπάρχουν έντονες διαμαρτυρίες από τους φορείς και τους αγρότες της περιοχής.

Στη σύσκεψη αποφασίστηκε η στενή συνεργασία της Δασικής Υπηρεσίας (Κεντρικής και Περιφερειακής) με τον ΕΛΓΑ, το Δήμο και τους λοιπούς τοπικούς φορείς της Λήμνου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό και επιστημονικά τεκμηριωμένο τρόπο το μεγάλο αυτό πρόβλημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία και να διασφαλιστεί η αγροτική παραγωγή της περιοχής. Για το λόγο αυτό θα προηγηθεί πιλοτικό πρόγραμμα σύλληψης και απομάκρυνσης των αγριοκούνελων, οι λεπτομέρειες του οποίου θα καθοριστούν σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και με χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ.

Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΚΑ επιβεβαιώθηκε, για μια ακόμη φορά, ότι καταβάλλονται εντός των ημερών οι πιστώσεις για την εξόφληση των οφειλών από το πρόγραμμα καταπολέμησης του αγριοκούνελου του προηγουμένου έτους (2012) και η συνέχισή του για το 2013.

Δρ Νίκος ΘεοδωρίδηςΠηγή ΔΑΣΑΡΧΕΙΟ

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα