Αρχική iHunt.gr Συστηματικοί έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

Συστηματικοί έλεγχοι για τα δεσποζόμενα ζώα συντροφιάς

από iHunt Team

Καιρός ήταν να ασχοληθούν οι αρχές και με τους ελέγχους σε κατοικίδια μέσα στις μεγάλες πόλεις, γιατί μόνο στοα κυνηγόσκυλα γίνονταν έλεγχοι μέχρι τώρα.

ΌΠως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο  Ειδήσεων ,  σε συστηματικούς ελέγχους σε ιδιοκτήτες δεσποζόμενων ζώων συντροφιάς προβαίνει η Ελληνική Αστυνομία, σε συνεργασία με τη Δημοτική Αστυνομία και με κτηνιάτρους του Τμήματος Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και Ζωολογικού Κήπου του Δήμου Θεσσαλονίκης.

“Σκοπός αυτών των ελέγχων είναι να διαπιστωθεί κατά πόσον οι ιδιοκτήτες τηρούν τους κανόνες και τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία (νόμιμη κατοχή, ηλεκτρονική ταυτότητα, καταχώρηση στο μητρώο του Δήμου, υποχρεώσεις ιδιοκτητών, τήρηση κανόνων ευζωίας, κ.ά.).

Πέρα από την αποτελεσματική ενημέρωση των πολιτών, την τήρηση της νομιμότητας και την εξασφάλιση της ευζωίας των ζώων, στόχος είναι να καταστεί δυνατή και η διαχείριση του πληθυσμού των αδέσποτων ζώων, μέσα από τον εντοπισμό όσων τυχόν εγκαταλείπουν ή αφήνουν τα κατοικίδιά τους να κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν τα εμβολιάζουν ή δεν τα στειρώνουν” υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση του δήμου Θεσσαλονίκης._

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα