Αρχική iHunt.gr Συστρατευση για τις πεδινες περδικες στη Θεσσαλονικη

Συστρατευση για τις πεδινες περδικες στη Θεσσαλονικη

από iHunt Team
perdika

demobanner

 
O Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης πραγματοποίησε συνάντηση στις 27/12/2013 για τη διατήρηση των πληθυσμών της πεδινής πέρδικας στην περιοχή ευθύνης του. Αναφέρθηκαν οι παράμετροι που επηρεάζουν την πέρδικα και ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση στους κυνηγούς και κυναγωγούς, με την προτροπή να αναστέλλουν την εκγύμναση των σκύλων τους κατά την ευαίσθητη περίοδο της φωλεοποίησης και εξάρτησης των νεοσσών.
 
Η περίοδος αυτή συστήνεται να αφορά το τρίμηνο Απριλίου – Μαίου – Ιουνίου. Ο Κ.Σ. Αμπελοκήπων σε συνεργασία με τους Κυνοφιλικούς Ομίλους και τον επιστημονικο συνεργατη της  Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας & Θράκης (ΚΟΜΑΘ) κο Χρηστο Σωκο πρόκειται να εκδώσουν σχετικό ενημερωτικό φυλλάδιο. Επιπρόσθετα, προσεκτικά σχεδιασμένες δράσεις βελτίωσης των ενδιαιτημάτων πρόκειται να δρομολογηθούν σε συγκεκριμένες περιοχές.
 
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός των μελών του Δ.Σ. του ΚΣ Αμπελοκήπων, ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος, ο Αν. Καθηγητής θηραματολογίας Δρ Χ. Θωμαΐδης, ο θηραματολόγος της ΚΟΜΑΘ κ. Χ. Σώκος, ο πρόεδρος του Κ.Ο.Θ. κ. Α. Γαριβαλδης, οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΔΕ  κ. Χ. Κανίδης και κ. Θ. Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Κουρτσχααρ κ. Γ. Νιάνιος.
 
Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που έμπρακτα υποστήριξαν την προώθηση και υλοποίηση από κοινού της συγκεκριμένης ιδέας.
 Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα