
O Κυνηγετικός Σύλλογος Αμπελοκήπων Θεσ/νίκης πραγματοποίησε συνάντηση στις 27/12/2013 για τη διατήρηση των πληθυσμών της πεδινής πέρδικας στην περιοχή ευθύνης του. Αναφέρθηκαν οι παράμετροι που επηρεάζουν την πέρδικα και ως πρώτο μέτρο αποφασίστηκε να γίνει ενημέρωση στους κυνηγούς και κυναγωγούς, με την προτροπή να αναστέλλουν την εκγύμναση των σκύλων τους κατά την ευαίσθητη περίοδο της φωλεοποίησης και εξάρτησης των νεοσσών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκαν, εκτός των μελών του Δ.Σ. του ΚΣ Αμπελοκήπων, ο πρόεδρος της ΚΟΜΑΘ κ. Ν. Καλογεράκος, ο Αν. Καθηγητής θηραματολογίας Δρ Χ. Θωμαΐδης, ο θηραματολόγος της ΚΟΜΑΘ κ. Χ. Σώκος, ο πρόεδρος του Κ.Ο.Θ. κ. Α. Γαριβαλδης, οι εκπρόσωποι του ΟΚΑΔΕ κ. Χ. Κανίδης και κ. Θ. Μαυρίδης, ο εκπρόσωπος του Ομίλου Κουρτσχααρ κ. Γ. Νιάνιος.
Το Δ.Σ του Κυνηγετικού Συλλόγου Αμπελοκήπων ευχαριστεί θερμά όλους τους εκλεκτούς καλεσμένους που έμπρακτα υποστήριξαν την προώθηση και υλοποίηση από κοινού της συγκεκριμένης ιδέας.
