Αρχική » Grid with Sidebar » Σφαγείο κυνηγόσκυλων έγινε ο νομός Δράμας

Σφαγείο κυνηγόσκυλων έγινε ο νομός Δράμας

by iHunt

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σε κανονικό σφαγείο κυνηγόσκυλων από λύκους, τείνει να μετατραπεί πλέον ο νομός Δράμας. ΝΕΟ, κρούσμα θανατηφόρας επίθεσης λύκων σε ΑΛΛΟ ένα κυνηγόσκυλo σημειώθηκε την Παρασκευή 14/08/20 στην Κάτω Βροντου Δράμας, στην τοποθεσία Περδικοράχη κατά την διάρκεια άοπλης, εκπαιδευτικής εξόδου. Αυτή την φορά το “λαχείο” ξαναέπεσε για ΔΕΥΤΕΡΗ φορα στον συνάδερφο Σάββα Χατζηιωάννου να θρηνήσει ακόμα ένα αγαπημένο του τετράποδο συνεργάτη, φίλο και σύντροφο, θύμα στην ανεξέλεγκτη πλέον μανία και εθισμό των λύκων στο σκυλίσιο κρέας !!!

SVESTONOF

Συγκεκριμένα πρόκειται για την Λίζα, ηλικίας 2 ετών, ράτσα βαλκανικός ιχνηλάτης την οποία έβγαλε ο Σάββας για ξεμούδιασμα και τρέξιμο το πρωινό της Παρασκευής 14/08/20 στην περιοχή της Περδικοράχης στην Κάτω Βροντου Δράμας.

Η άτυχη Λίζα

Η Λίζα είχε σηκώσει γουρούνι ενώ ο Σάββας παρακολουθούσε από κάποια απόσταση την εξέλιξη της καταδίωξης, όταν ξαφνικά είδε στο Gps την Λίζα ως ακίνητη. Αμέσως κατάλαβε ότι κάτι κακό συμβαίνει και έμπηξε τις φωνές, ενώ παράλληλα άρχισε να τρέχει προς το σημείο που έδειχνε το στίγμα του Gps.

Η απόσταση όλη και όλη ήταν γύρω στα 500 μέτρα και ο Σάββας λόγω του δύσβατου της περιοχής την κάλυψε σε λιγότερο από δεκαπέντε λεπτά. Φτάνοντας στο σημείο, με φρίκη αντίκρισε το κυριολεκτικά κατασπαραγμένο κορμάκι της Λίζας.

Ο Σάββας σχολιάζει : “Η Λίζα δεν είναι το πρώτο σκυλί που χάνω από λύκους !!! Πριν 3 μήνες περίπου, στις 20/05/20, στην τοποθεσία Παλαπαντερέ χάσαμε με τον ίδιο τρόπο άλλη μια σκύλα, την Καταφυτιοτησα ηλικίας 4 ετών, ράτσας πόσαβατς. Από τότε δεν ξαναπατήσαμε εκεί, αλλάξαμε περιοχή αλλά να που και πάλι στο ίδιο έργο θεατές !!!

Πλέον δεν ξέρουμε που να πάμε να κυνηγήσουμε ή να λύσουμε τα σκυλιά μας να τρέξουν με ασφάλεια γιατί παντού υπάρχουν λύκοι !!! Στο Πέρασμα, στην Μαγούλα, Πλατανόβρυση, Πολυνέρι, Παπαστάλα, Κιρέζντερε, Μπουγάζι, Μενίκιο, Μπόζντα, Τασαβλί, Ξηροπὀταμο και σε άλλες, πάρα πολλές περιοχές του νομού μας παντού υπάρχουν λύκοι που τρώνε σκυλιά.”

Ο Σάββας συνεχίζει : ” Στην τωρινή σκύλα, την Λίζα από τον φόβο πλέον των λύκων της φορούσα στον λαιμό τσαπράζι (λουρί με λεπίδες) ωστόσο δεν την προστάτεψε, ο λύκος η οι λύκοι κατά την επίθεση τους στον λαιμό της, στράβωσαν με τα δόντια τους τα καρφιά του λουριού.

Δεν ξέρω τι να πω, τα μεγαλώνεις από κουτάβια, τα φροντίζεις, τα αγαπάς, ξεκινάς να τα δουλεύεις βλέπεις πώς εξελίσσονται, πώς είναι αυτό που θέλεις αφιερώνεις χρόνο και χρήματα μα δεν σε πειράζει γιατί βλέπεις πως πραγματικά το αξίζουν και με το παραπάνω και μετά έρχεται ο “σπάνιος” λύκος το είδος “υπό εξαφάνιση” και σε μια στιγμή σου τα παίρνει όλα, τα όνειρα, την χαρά, την παρέα σου, τον σύντροφο σου στο κυνήγι και όχι μόνο και όλα αυτά γιατί κάποιοι κύριοι δημόσιοι υπάλληλοι, καλοντυμένοι μέσα στα γραφεία τους δεν κάνουν καλά την δουλειά τους…”

Ο Σάββας συνεχίζει με παράπονο: ” Έχω άλλη μια σκύλα 2 χρόνων, αδερφή της Λίζας και 2 κουτάβια 3 μηνών, όμως τα καλά μου τα σκυλιά χάθηκαν και το θέμα είναι ότι εξαιτίας των λύκων δεν μπορούμε να κάνουμε σκυλιά, υπάρχει και η όρεξη και η διάθεση αλλά μας κόβει τα φτερά αυτό το πρόβλημα. Σκοτώθηκαν πολλά σκυλιά στην περιοχή μας και όχι σε ένα μέρος όπως είπα και νωρίτερα. Το πρόβλημα, λύκοι να τρώνε σκυλιά εντοπίζεται σε όλο τον νομό Δράμας !!! “

Σε περίπτωση που οποιοσδήποτε κυνηγός γίνει μάρτυρας παρόμοιου περιστατικού (γεγονός που απευχόμαστε) παρακαλούμε να ενημερώσει άμεσα τον Κυνηγετικό Σύλλογο της περιοχής του ή το αρμόδιο Δασαρχείο. Αυτή είναι η μοναδική νόμιμη διαδικασία, ώστε να ολοκληρώνεται το Μητρώο Επιθέσεων Λύκων που είχε δημιουργήσει η Κ.Ο.Μ.Α.Θ !!!

Τα στοιχεία που βοηθάνε στην περιγραφή του συμβάντος προς τις αρμόδιες αρχές είναι:

1. Ημερομηνία/ώρα
2. Περιοχή που συνέβη το περιστατικό
3. Πόσοι λύκοι ενεπλάκησαν
4. Πόσα σκυλιά ενεπλάκησαν
5. Πόσα σκυλιά θανατώθηκαν ή τραυματίστηκαν σοβαρά
6. Φωτογραφική τεκμηρίωση και βίντεο των παραπάνω

του Αλέξανδρου Παλαιολόγου για το iHunt.gr


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ