Αρχική iHunt.gr Σύλληψη από τη θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης

Σύλληψη από τη θηροφυλακή του Κυνηγετικού Συλλόγου Κοζάνης

από iHunt Team

demobanner

Το απόγευμα της Τρίτης 16 Ιουνίου, ο θηροφύλακας του Συλλόγου, κατόπιν συστηματικής παρακολούθησης της περιοχής επί σειρά ημερών, αξιοποίησε τις πληροφορίες που έλαβε από μέλη του Συλλόγου μας και προέβη στη σύλληψη αλλοδαπού βοσκού ο οποίος συνήθιζε να φέρει λειόκανο πυροβόλο όπλο κατά τη φύλαξη του κοπαδιού.

Του περιστατικού επιλήφθηκε το ΑΤ Κοζάνης καθώς προχώρησε στην προσαγωγή και του ιδιοκτήτη του κοπαδιού. Το όπλο με δελτίο κατοχής σε ισχύ, ανήκει σε τρίτο πρόσωπο και είχε παράνομα παραχωρηθεί. Υποβλήθηκε μήνυση από το θηροφύλακα και ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία.

Το Σώμα Θηροφυλακής των 7.5 εκατομμυρίων ευρώ τον χρόνο χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους Έλληνες κυνηγούς.

Οι θηροφύλακες είναι προανακριτικοί υπάλληλοι και επιλαμβάνονται όλων των παραβάσεων του δασικού κώδικα όπως λαθροθηρία, παράνομη αλιεία, υλοτομία, αμμοληψία, εκχερσώσεις, ρίψη σκουπιδιών καθώς και στις κακοποιήσεις ζώων.

Ως ενταγμένοι στο μητρώο εθελοντών της Πολιτικής Προστασίας συμμετέχουν στην πρόληψη και καταστολή των δασικών πυρκαγιών και περιπολούν σε 24 ωρη βάση.

Η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας. Ενημερώστε άμεσα τους θηροφύλακες των Κυνηγετικών Οργανώσεων για οτιδήποτε υποπέσει στην αντίληψή σας.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Κοζάνης ευχαριστεί θερμά  το ΑΤ Κοζάνης για την άμεση ανταπόκριση του αλλά και την διαχρονικά καλή συνεργασία.

Επίσης απονέμει και δημοσίως τα εύσημα στον θηροφύλακα του Συλλόγου κ. Δημήτριο Μπουνόβα για τον επαγγελματισμό του.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα