Αρχική iHunt.gr Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρου με παγίδες

Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρου με παγίδες

από iHunt Team
16819405_1203557029762004_1418658827982762028_o

demobanner

Την Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2017 οι Θηροφύλακες της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου Αγρανιώτης Αλέξιος, Κομνηνός Αντώνιος και Μαστοράκης Γεώργιος με συντονισμένες ενέργειες υπό την καθοδήγηση του Αντιπροέδρου της Ομοσπονδίας και υπεύθυνου της Θηροφυλακής κου Παπαγεωργόπουλου Θεόδωρου εντόπισαν ύστερα από 4ήμερη αναζήτηση στην περιοχή του Ευρώτα τρεις παγίδες που είχαν στηθεί για την σύλληψη αγριόχοιρων εκ των οποίων η μία ήταν κινητή και οι άλλες δύο με περίφραξη. 
 
Αμέσως η περιοχή τέθηκε υπό παρακολούθηση και οι Θηροφύλακες έθεσαν εκτός λειτουργίας την μία παγίδα προκειμένου να βρεθεί και να συλληφθεί ο δράστης. Δυστυχώς την ίδια ημέρα το βράδυ η παγίδα ξαναστήθηκε πριν προλάβουν οι Θηροφύλακες να επιστρέψουν στο σημείο. Ωστόσο, την επόμενη ημέρα το πρωί εμφανίστηκε στην περιοχή ένα φορτηγό όχημα, τύπου κλούβας, του οποίου ο οδηγός σταμάτησε και στις τρεις παγίδες προκειμένου να τις ελέγξει.
 
Οι Θηροφύλακες ακινητοποίησαν το όχημα και κατά τον έλεγχο βρήκαν εντός του οχήματος τσουβάλια άδεια με υπολείμματα από τις τροφές που είχαν και οι παγίδες.
 



Ο δράστης, αλβανικής καταγωγής, συνελήφθη με την διαδικασία του αυτοφώρου και οδηγήθηκε στο Δασαρχείο Τρίπολης όπου υπεβλήθη η σχετική μήνυση εναντίον του όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις του Νόμου περί Θήρας, ενώ το Μονομελές Δικαστήριο Τριπόλεως αποφάσισε την εξάμηνη φυλάκισή του και την προσαυξημένη επιβάρυνσή του με τα αναλογούντα δικαστικά έξοδα.

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα