Αρχική iHunt.gr Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρων και ζαρκαδιών με θηλιές στην Εορδαία

Σύλληψη για λαθροθηρία αγριόχοιρων και ζαρκαδιών με θηλιές στην Εορδαία

από iHunt Team

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Σύλληψη ατόμου Αλβανικής Υπηκοότητας για τοποθέτηση παγίδων σε περιοχή της Π.Ε. Κοζάνης.

SVESTONOF

Στη σύλληψη ενός ατόμου που με τη χρήση συρματοπαγίδων προέβαινε στην παγίδευση και θανάτωση Αγριόχοιρων αλλά και Ζαρκαδιών προχώρησαν οι άνδρες της Θηροφυλακής των Κυνηγετικών Οργανώσεων.

Συγκεκριμένα μετά από πολύμηνη παρακολούθηση και ατέλειωτες ώρες επιτήρησης της περιοχής όπου εντοπίστηκαν οι συρματοπαγίδες, κλιμάκιο θηροφυλάκων της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας-Θράκης και του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας, με υπομονή και επαγγελματισμό κατάφεραν να συλλάβουν την 24/9/2021 κατά τις απογευματινές ώρες, σε δασική περιοχή της Τοπικής Κοινότητας Ανθότοπου του Δήμου Κοζάνης, τον υπαίτιο της παράνομης πράξης, άτομο Αλβανικής Υπηκοότητας που εργάζονταν ως τσομπάνος σε κτηνοτρόφο της περιοχής. Η σύλληψη του ατόμου έγινε την ώρα που επανατοποθετούσε τις συρματοπαγίδες οι οποίες είχαν διαμορφωθεί την προηγούμενη ημέρα από τους θηροφύλακες.

Ο Αλβανικής Υπηκοότητας τσομπάνης με τον τρόπο αυτό και σύμφωνα με πληροφορίες και ενδείξεις, είχε παγιδεύσει είδη της άγριας ζωής (αγριόχοιρους, ζαρκάδια, αλεπού) εκμεταλλευόμενος ότι η περιοχή που τις τοποθετούσε ήταν εντός των ορίων του Καταφυγίου Άγριας Ζωής, όπου η μόνη δραστηριότητα ήταν η βόσκηση των κοπαδιών του ιδίου κτηνοτρόφου και ενός ακόμη.

243116606 1542644022744056 4324727329750131096 n

Κατασχέθηκαν έξι (6) συρματοπαγίδες και ένα τσεκούρι

Επίσης στην ανωτέρω ευρύτερη περιοχή της Τ.Κ. Ανθότοπου, την 7/9/2021 το ως άνω κλιμάκιο Θηροφυλάκων είχε προχωρήσει στη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου Αλβανικής καταγωγής για παράνομη άσκηση θήρας χωρίς την απαιτούμενη άδεια, με τη χρήση παραποιημένης κυνηγετικής καραμπίνας και χωρίς να πληρούνται οι προϋποθέσεις κατοχής κυνηγετικού όπλου από το εν λόγο άτομο. Υποβλήθηκε μήνυση στο Αλβανικής Υπηκοότητας άτομο αλλά και στον κάτοχο του κυνηγετικού όπλου για παραχώρηση και πλημμελής φύλαξη όπλου.

Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Εορδαίας συγχαίρει τους Θηροφύλακες για το έργο τους και δηλώνει ότι η πάταξη των φαινομένων της λαθροθηρίας είναι υποχρέωση όλων και θα πρέπει να βοηθάμε και να στηρίζουμε το έργο του Σώματος της Θηροφυλακής που οι ίδιοι οι κυνηγοί χρηματοδοτούν.

Η προστασία των ειδών της άγριας ζωής είναι ευθύνη όλων μας και θα πρέπει τα φαινόμενα παραβατικότητας για τα ζητήματα της θήρας να τα καταγγέλλουμε και όχι να τα υποθάλπουμε, δήλωσε ο πρόεδρος του Κυνηγετικού Συλλόγου Εορδαίας.


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα