Αρχική iHunt.gr Σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού στην Ορνέ Ρεθύμνου

Σύλληψη για παράνομη θήρα λαγού στην Ορνέ Ρεθύμνου

από iHunt Team
img_3166

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
Τις νυχτερινές ώρες της Τρίτης 27/2/2018, σε περιπολία που πραγματοποιούσαν κλιμάκιο της Διεύθυνσης Δασών Ρεθύμνου, μαζί με τους Ομοσπονδιακούς Θηροφύλακες Ρεθύμνου, εντόπισαν ένα αυτοκίνητο να κινείται στην περιοχή μεταξύ Ορνέ και Χορδάκι με τη χρήση προβολέα.
 
Στη συνέχεια στήθηκαν 2 σημεία ελέγχου, ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν και να ελέγξουν το ύποπτο όχημα. Η πρώτη απόπειρα ελέγχου έγινε από το κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών, αλλά ο οδηγός του οχήματος δε συμμορφώθηκε και διέφυγε. Το ίδιο συνέβη και στο δεύτερο σημείο ελέγχου, όπου παρά την προσπάθεια των θηροφυλάκων κατάφερε αρχικά να διαφύγει, θέτοντας σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα του ενός θηροφύλακα. 
 
Οι θηροφύλακες το ακολούθησαν με το υπηρεσιακό αυτοκίνητο και κατάφεραν να το σταματήσουν μέσα στον οικισμό του Ορνέ. Ο οδηγός πέταξε τα σύνεργα της παράνομης θήρας και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, αλλά ακινητοποιήθηκε από τον ένα θηροφύλακα και συνελήφθη.
 
Στο σημείο της σύλληψης έφτασε και το κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών, όπου βρέθηκαν ένα σακίδιο μ’ έναν σκοτωμένο λαγό, ένας προβολέας, ένα μονόκαννο όπλο και 18 φυσίγγια. Τα παραπάνω κατασχέθηκαν, μαζί με το όχημα του λαθροθήρα και ακολουθήθηκε η αυτόφωρη διαδικασία.

SVESTONOF


Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα