Αρχική iHunt.gr Σύλληψη λαθρέμπορου άγριας πανίδας on air

Σύλληψη λαθρέμπορου άγριας πανίδας on air

από iHunt Team

demobanner

Ένας λαθρέμπορος άγριας πανίδας «πιάστηκε στη φάκα», δηλαδή στην παγίδα που του έστησαν οι Αρχές, προκειμένου να τον συλλάβουν επ’ αυτοφώρο με το παράνομο «εμπόρευμα» στα χέρια, τη στιγμή που πήγαινε να το πουλήσει.

Συγκεκριμένα οι άνδρες του Δασαρχείου Αιγάλεω, της Θηροφυλακής, ο πρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Ιερακοθηρίας και αστυνομικός, Σταύρος Αθανασίου και ο αντιπρόεδρος του συλλόγου, έπειτα από ημέρες ερευνών και παρακολούθησης, οργάνωσαν μια καλοστημένη επιχείρηση για να βάλουν τέρμα στην παράνομη δράση του λαθρέμπορου, που φυσικά συνιστά μεγάλη απειλή για την άγρια πανίδα της χώρας μας.

Παριστάνοντας τους ενδιαφερόμενους για να αγοράσουν 6 κουκουβάγιες, έκλεισαν ραντεβού στον λαθρέμπορο κάπου στο Περιστέρι. Μόλις αυτός κατέφθασε και έκανε κίνηση να τους επιδείξει τα πουλιά, προκειμένου στη συνέχεια να γίνει η αγοραπωλησία, οι άνδρες τον συνέλαβαν και τον οδήγησαν στο αυτόφωρο.

Ο φακός του zougla.gr ήταν εκεί και κατέγραψε τη σύλληψη:

Οι κουκουβάγιες ανήκουν στο είδος Tyto Alba και θεωρούνται σπάνιες, και ως εκ τούτου πρόκειται για μια σημαντική διάσωση για τη διατήρηση της άγριας ζωής. Τα πουλιά θα τα αναλάβει η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΝΙΜΑ, με σκοπό αυτά να μεγαλώσουν και να επανενταχθούν στη φύση.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που επιφέρεται καίριο πλήγμα στη λαθροθηρία και στην παράνομη εμπορία άγριων ζώων (πρόκειται για επικερδή δραστηριότητα), ενώ οι παραπάνω υπηρεσίες βρίσκονται κοντά στην εξάρθρωση μεγάλου κυκλώματος…

Ρεπορτάζ: Σωτήρης Σκουλούδης

Βίντεο: Νίκος Χριστοφάκης

Πηγή : zougla.gr

Print Friendly, PDF & Email

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα