Αρχική iHunt.gr Σύλληψη προέδρου κυνηγετικού συλλόγου για λαθροθηρια

Σύλληψη προέδρου κυνηγετικού συλλόγου για λαθροθηρια

από iHunt Team
image

demobanner

Μεγάλη επιτυχία της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής στην Κρήτη. Οι θηροφύλακες δεν δίστασαν να συλλάβουν τον πρόεδρο κυνηγετικού συλλόγου που λαθροθηρευε. Εται διαψεύδονται όσοι υποστήριζαν οτι οι ομοσπονδιακή Θηροφυλακη κανει τα στραβά μάτια σε προέδρους και μέλη των κυνηγετικών οργανώσεων.Στην σύλληψη του προέδρου Κυνηγετικού Συλλόγου στην Κρήτη αλλά και δύο μελών, προχώρησαν οι Αρχές με την Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή, αφού οι καταγγελίες που γίνονταν για αυτούς… έπεφταν στην δική τους δικαιοδοσία! 

Μετά από πληροφορίες που είχε η Ομοσπονδιακή Θηροφυλακή Λασιθίου ότι στην περιοχή Χαμέτουλο Ζήρου Σητείας ασκείται παράνομη θήρα, χθες 17 Σεπτεμβρίου και ενώ οι θηροφύλακες της Ομοσπονδιακής Θηροφυλακής περιπολούσαν στην περιοχή για επιβεβαίωση των καταγγελιών, με την βοήθεια των θηροφυλάκων του Κυνηγετικού Συλλόγου Ιεράπετρας και Αγίου Νικολάου, εντοπίστηκαν 3 άτομα να θηρεύουν λαγούς. 

Μετά από παρακολούθηση 6 ωρών διαπιστώθηκε ότι οι δυο κρατούσαν όπλα. Όταν πήγαν στο αυτοκίνητο τους, τους ζητήθηκε να γίνει έλεγχος όπου διαπιστώθηκε ότι ο ένας είναι ο πρόεδρος  Κυνηγετικού Συλλόγου και οι άλλοι δυο μέλη του. 

Κατά τον έλεγχο βρέθηκαν 7 λαγοί σκοτωμένοι, δυο καραμπίνες, δύο φυσιγγιοθήκες, και 48 πλήρη φυσίγγια καθώς και τρεις κυνηγετικοί σάκοι. Και οι τρεις παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα για την αυτόφωρη διαδικασία,  οπού τους ορίστηκε δικάσιμος για τις 10 Οκτωβρίου 2016. Πρέπει να θυμίσουμε ότι ο νόμος ορίζει ένα λαγό κατά άτομο στην κάθε έξοδο, και ισχύει για όλους, άρα και για τον πρόεδρο και τα μέλη του Δ.Σ. του κάθε Κυνηγετικού Συλλόγου.

Ρεπορταζ: ΝΙΚΟΣ πετασης 

Νέα Κρήτη 

Print Friendly, PDF & Email

demobanner

Print Friendly, PDF & Email


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα