Αρχική iHunt.gr Σύσκεψη για τη λαθροθηρία στην Καβάλα, με τη συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ

Σύσκεψη για τη λαθροθηρία στην Καβάλα, με τη συμμετοχή της ΚΟΜΑΘ

από iHunt Team
lathro

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Την Τρίτη 27 Ιουνίου 2017 και ώρα 10.00 μετά από πρόσκληση της Δ/νσης Δασών Καβάλας με το υπ’ αριθ. Πρωτ. 11508 /14-6-2017 έγγραφό της, πραγματοποιήθηκε η ετήσια συντονιστική σύσκεψη με θέμα το τοπικό σχέδιο δράσης για την προστασία προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Δέλτα Νέστου – Λ. Βιστωνίδα και Λ. Ισμαρίδα.
 
Στη συνάντηση παραβρέθηκαν εκπρόσωποι της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας Θράκης, των Δασαρχείων Καβάλας, Ξάνθης και της Δνσης Δασών Κομοτηνής, του ΓΕΩΤΕΕ, του Δήμου Νέστου, του Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Πάρκου Αν. Μακεδονίας, της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκς, των Κυνηγετικών Συλλόγων Χρυσούπολης και Ξάνθης, και της Ελληνικής Αστυνομίας.
 
Ο κάθε φορέας παρουσίασε τον απολογισμό του για το θέμα για την παρελθούσα περίοδο (Ιούνιος 2016 έως Ιούνιος 2017).
Από πλευράς των κυνηγετικών οργανώσεων παρουσιάσθηκε το έργο της θηροφύλαξης που συντελέστηκε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα και το οποίο συνίσταται στα εξής:
– Στην περιοχή δραστηριοποιούνται έξι θηροφύλακες οι οποίοι συνολικά διέτρεξαν με τα υπηρεσιακά τους οχήματα 114.000 Km, διενήργησαν 1.300 ελέγχους και υπέβαλαν 11 μηνύσεις.
 
1.300 ελέγχους πραγματοποιήθηκαν εντός του εθνικού πάρκου από τη θηροφυλακή των κυνηγετικών οργανώσεων
 
– Επίσης έγινε μια σύντομη ενημέρωση για το έργο των κυνηγετικών οργανώσεων για τη διάσωση και ανάπτυξη του μοναδικού ευρωπαϊκού γηγενούς πληθυσμού του κολχικού φασιανού που ενδιαιτάται στο Δ. του Νέστου, καθώς και για το έμπρακτο ενδιαφέρον του Βρετανικού Οργανισμού θηραματοπονίας και της Διεθνούς Ένωσης των Φίλων των Φασιανοειδών.
 
 
Ο συντονιστής της σύσκεψης και Δντής Δασών Καβάλας συνοψίζοντας τα αποτελέσματα της σύσκεψης πρότεινε τη διοργάνωση από το Δήμο Νέστου, σε συνεργασία με όλους τους παριστάμενους φορείς, ενημερωτικής ημερίδας με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σπουδαιότητα των οικοσυστημάτων του Δ. του Νέστου και ακολούθως προέβη στις ακόλουθες διαπιστώσεις:
 
1. Η συνεργασία των εμπλεκόμενων φορέων είναι άριστη και αποτελεσματική, και
2. Οι δασικές υπηρεσίες στερούνται πόρων και μέσων για την επίτευξη των σκοπών της παρούσας συνεργασίας και θα αιτηθούν εκ νέου την χορήγησή τους από τις προϊστάμενες αρχές.

Print Friendly, PDF & Email

Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα