Αρχική iHunt.gr Σ. Φάμελλος: Η δράση και η στάση όλων μας έναντι του περιβάλλοντος κρίνεται 365 ημέρες το χρόνο

Σ. Φάμελλος: Η δράση και η στάση όλων μας έναντι του περιβάλλοντος κρίνεται 365 ημέρες το χρόνο

από iHunt Team
05-11193318-115950famellos

Print Friendly, PDF & Email
demobanner
«Η καθιέρωση της 5ης Ιουνίου ως ημέρας Περιβάλλοντος από τα Ηνωμένα Έθνη προσελκύει το ενδιαφέρον πολιτών και φορέων και βελτιώνει την πληροφόρηση και την κινητοποίηση για οικολογικά και περιβαλλοντικά ζητήματα. Όμως, η δράση και η στάση όλων μας έναντι του περιβάλλοντος κρίνεται 365 ημέρες το χρόνο» αναφέρει ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος, στο μήνυμά του με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.
 
Όπως επισημαίνει ο κ Φάμελλος «στη χώρα μας το περιβάλλον, το κλίμα και οι φυσικοί πόροι αποτελούν τη βάση της παραγωγικής ανασυγκρότησης και ταυτόχρονα της ποιότητας ζωής και της δημόσιας υγείας. Το περιβάλλον είναι η ταυτότητα της Ελλάδας, μαζί με τον πολιτισμό και την ιστορία μας και για το λόγο αυτό αξίζει και πρέπει η περιβαλλοντική στάση να είναι η ταυτότητα της καθημερινότητάς μας».
 
Ο αναπληρωτής ΥΠΕΝ σημειώνει ότι «προηγούμενες πολιτικές και ελλείψεις υποθήκευσαν το περιβάλλον της χώρας μας, μαζί με την οικονομία και το χρέος. Έχουμε όλοι μαζί το δύσκολο καθήκον να αλλάξουμε σελίδα, να φύγουμε από τα πρόστιμα και να μπούμε στην πρωτοπορία του Ευρωπαϊκών χωρών». Ο κ. Φάμελλος κάνεις ιδιαίτερη αναφορά σε μία σειρά στόχων που έχουν τεθεί από την πολιτεία, τους οποίους χαρακτηρίζει «υψηλούς, αλλά κοινά αποδεκτούς», και είναι οι εξής: «Δασικοί Xάρτες, Δασολόγιο, Σχέδια Διαχείρισης και Φορείς Προστατευόμενων Περιοχών συζευγμένοι με την τοπική ανάπτυξη, σύγχρονα Σχέδια Διαχείρισης Υδάτινων Πόρων και εξασφάλιση της πρόσβασης στο κοινωνικό αγαθό του νερού. Επίσης, Ανακύκλωση, Επαναχρησιμοποίηση, Κυκλική Οικονομία με σύγχρονες υποδομές λυμάτων, απορριμμάτων και επικινδύνων αποβλήτων, βελτίωση του αστικού περιβάλλοντος και του ισοζυγίου πρασίνου και ελεύθερων χώρων».
 
ΑΠΕ – ΜΠΕ


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα