Αρχική iHunt.gr Σ. Φάμελλος : Ο Εθνικός διάλογος τελείωσε. Το κυνήγι έχει ρόλο στη διατήρηση του οικοσυστήματος

Σ. Φάμελλος : Ο Εθνικός διάλογος τελείωσε. Το κυνήγι έχει ρόλο στη διατήρηση του οικοσυστήματος

από iHunt Team
famellos

Print Friendly, PDF & Email
demobanner

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που διοργανώθηκε στη Βουλή με την ευκαιρία της έναρξης του διαλόγου για τη διαμόρφωση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση, ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Σωκράτης Φάμελλος, που έχει την αποκλειστική αρμοδιότητα για τα δάση, απάντησε σε σχετικές ερωτήσεις.

Για το κυνήγι ρωτήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός αν ο Εθνικός διάλογος για τα Δάση εμπλέκεται με τον Εθνικό Διάλογο για το Κυνήγι, που διεξήγαγε το ΥΠΕΝ αλλά και αν τυχόν νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για το κυνήγι θα αναμένουν τα πορίσματα του Εθνικού Διαλόγου για τα Δάση.

Ο Σωκράτης Φάμελλος δήλωσε ότι οι δύο διαδικασίες εθνικού διαλόγου δεν εμπλέκονται. Όπως δήλωσε, ο εθνικός διάλογος για το Κυνήγι έχει ολοκληρωθεί και τα πορίσματα έχουν κατατεθεί στο Υπουργείο. Από εκεί και πέρα, θέματα που εμπλέκονται με το κυνήγι, όπως ο ρόλος του στη διατήρηση του οικοσυστήματος, το θεσμικό πλαίσιο των Καταφυγίων Άγριας Ζωής αλλά και ο έλεγχος της θήρας, σε μακροπρόθεσμο επίπεδο 20ετίας, όπως κάθε κείμενο στρατηγικής, προφανώς θα αποτελέσουν σημεία διαλόγου κατά τη συζήτηση της Εθνικής Στρατηγικής για τα Δάση.

Ωστόσο τα μέτρα για τον έλεγχο του κυνηγιού (τα περιεχόμενα των ρυθμιστικών, οι προϋποθέσεις αδειοδότησης κλπ) δεν θα είναι στο περιεχόμενο της συζήτησης για τα Δάση. Επίσης τόνισε ότι βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδος για όλα τα θέματα που αφορούν την θήρα στην Ελλάδα.

Στο χρονοντούλαπο της ιστορίας ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΠΑΡΩΔΙΑ του κ. Τσιρώνη Το κυνήγι πλέον, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Φάμελλου, έχει ρόλο ρυθμιστή στην διατήρηση του οικοσυστήματος Αυτό και μόνο λέει πολλά…..

 


Σχετικά Άρθρα

Τα cookies επιτρέπουν μια σειρά από λειτουργίες που ενισχύουν την εμπειρία σας στο ihunt.gr. Χρησιμοποιώντας αυτόν τον ιστότοπο, συμφωνείτε με τη χρήση των cookies, σύμφωνα με τις οδηγίες μας Αποδοχή Περισσότερα